Kraftwerk: Člověk, stroj a hudba

Kraftwerk: Člověk, stroj a hudba https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61594/kraftwerk-clovek-str.jpg 5 6 2

Svižná, detailní a zábavná kniha francouzského novináře Pascala Bussy je považována za nejdetailnější pohled do přísně střeženého pozadí Kraftwerk.Kniha je doplněna o fotografie kapely.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , X Publishing
Originální název:

Kraftwerk: Man, Machine and Music , 2005


více info...

Přidat komentář

VincentHS
02.03.2021 5 z 5

I když jsem v tomto případě naprosto neobjektivní, protože Kraftwerk jsou jednou z mých pěti nejoblíbenějších hudebních skupin, jedná se o veskrze zajímavou a čtivou biografii. Biografie je to sice neautorizovaná, protože do tajemné hudební instituce jakou je Kraftwerk, se málokomu podaří proniknout, natož ji přimět k nějaké spolupráci. O to cenější jsou postřehy lidí z okolí nebo bývalých členů v knize zaznamenané. Mohu knihu doporučit nejen fanouškům skupiny a elektronické hudby vůbec, ale i mnoha hudebním "takynovinářům" jako ilustraci toho, jak by měla a mohla skutečná hudební žurnalistika vypadat.

J.Connor
05.10.2018 5 z 5

Velice čtivá a zajímavá biografie jedné z nejdůležitějších kapel moderní hudební historie. Zřejmě především díky tajnůstkářství Kraftwerk se kniha musí obejít bez typických součástí hudebních biografií, tedy bulvárnějších pasáží a většiny "historek z natáčení" a zbývá pouze hudba / dílo. Což vůbec není na škodu. Ač jsou pro mě Kraftwerk jako pro fanouška elektronické a industriální hudby samozřejmě svatou modlou, nebyl jsem na druhou stranu nikdy hardcore fanda, co by vlastnil spoustu desek a pídil se po každé informaci. Přesto mě kniha detailně mapující snad každou skladbu, kterou kdy vytvořili a vydali, nijak nenudila (naopak) a jsem přesvědčen, že každého, kdo má alespoň elementární zájem o moderní hudbu, musí zaujmout. Ke zdejší anotaci bych dodal, že kniha vyšla jako speciální 100. číslo časopisu XMAG a obsahuje i stručnou historii tohoto fenoménu od jeho zakladatelů včetně fotek všech obálek.


Autorovy knížky

2008  93%Kraftwerk: Člověk, stroj a hudba