Kouzlo sebeuskutečnění - Harry Potter v nás

Kouzlo sebeuskutečnění - Harry Potter v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138300/kouzlo-sebeuskutecneni-138300.jpg 4 39 7

Harry Potter v nás. Miliony dětí, mládeže i dospělých jsou po celém světě fascinovány dobrodružstvími Harryho Pottera ve světě mudlů a čarodějů. Propadají tito všichni svodům okultismu či satanismu, jak se ozývalo z řad fundamentalistických kritiků? Pro Mathiase Junga je dílo britské autorky Rowlingové naopak mistrovským literárním dílem lidské mravnosti. Autor v knize předkládá ucelený hlubinně psychologický výklad potterovské série. Obrací se především na přemýšlivé čtenáře Harryho Pottera, pro které může být jeho kniha četbou, ze které se dozvědí více o potterovském mýtu i o sobě samých, o cestě vlastního sebeuskutečnění. Své úvahy Mathias Jung prokládá paralelami z mytologie, duchovních tradic, či myšlenkami autorů jako C. G. Jung, E. Drewermann, E. Erickson či F. M. Dostojevskij. Kniha může být ideálním dárkem pro čtenáře se zájmem o vlastní seberozvoj a pro všechny milovníky Harryho Pottera, kterým text pomůže porozumět příběhu v širších souvislostech.... celý text

Literatura naučná O literatuře Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Zauber der Wandlung


více info...

Přidat komentář

zuzak07
08.08.2017 3 z 5

Celkem pěkné čtení, hodně nostalgické, ale místy zbytečně složité.

kdu
08.06.2017 1 z 5

Ne, ne, ne, nečíst!
Kniha nepřichází s ničím zásadním, přirovnání Voldemorta k Hitlerovi by zvládl každý. Kniha mě neskutečně nudila až obtěžovala, s velkým sebezapřením jsem ji dočetla do půlky. Pak už jsem to vzdala.
Pokud se chcete dozvědět víc o tom jak Harry Potter doopravdy vznikal, doporučuji přečíst 3 kratké "knihy", které loni vyšly na Pottermore, přímo od Rowlingové.
(povedený překlad do ČJ udělala tato slečna: http://blog.nofreeusernames.cz/tagged/ebook)


Clairka
07.02.2017 1 z 5

kniha mě bohužel nezaujala...

Shinju
13.12.2016 5 z 5

Kniha splnila mé očekávání, akorát mi vadí, že nebyla o celé sérii, ale jen do pátého dílu. Je pěkné podívat se na fenomén Harryh Potter z jiného pohledu. :)

ksander33
01.03.2016 3 z 5

Zajímavé spojitosti s mytologií, historickými fakty, perličkami Rowlingové a také zajímavý pohled a rozbor příběhu Harryho a jeho přátel a nepřátel. Od knihy jsem však čekala něco více. Narazila jsem na několik nepřesností v příběhu nebo popisu postav. A některá přirovnání, např. že Harry je jakýmsi symbolem syna Božího, mi přišla přemrštěná. Připadá mi, že autor za každou cenu hledal významnou symboliku i v tom nejmenším detailu. Každopádně ztráta času to není a kniha nabízí k zamyšlení se nad Harrym z jiného pohledu.

Hanny
04.01.2014 4 z 5

Zajímavá kniha, po jejímž přečtení jsem ještě více přesvědčená a o brilantnosti a inteligenci J. K. Rowling. Dočetla jsem se o postavách z Harryho Pottera ve zcela jiném pohledu, o odkazech na jinou, starší literaturu, o spojitostech a nespojitostech s historickými momenty... část informací, co se v knize dozvíme, nejsou nové, spojitosti jsou některé zjevné, ty běžně vzdělaného člověka napadnou, některé jsou odhaleny autorem a některé si tam autor našel, protože šťourat sea šťourat, až si tam něco vysnít, i když to tam není, je podle mě prostě autorova práce jakožto psychoterapeuta. Připadalo mi, že kapitoly nepůsobí jako celky, ale roztříštěně, že je změť myšlenek naházená pod kapitolu a ne vždy jejich poskládání dává úplně smysl. Ale možná jsem jen hloupá a měla bych si to přečíst znovu, ale až za pár let, až budu moudřejší :)

jeanny arya
12.04.2013 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Jediný důvod, proč nedávám pět hvězdiček jsou občasné překlepy.

Štítky knihy

Harry Potter

Autorovy další knížky

Mathias Jung
německá, 1941
2013  87%Malý princ v nás
2012  72%Kouzlo sebeuskutečnění - Harry Potter v nás