Kouzlo fermentace s plísní koji

Kouzlo fermentace s plísní koji https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524311/bmid_kouzlo-fermentace-s-plisni-koji-652a516fb2739.jpg 5 1 1

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní. V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete: • Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace). • Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin. • Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji. • Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.... celý text

Kuchařky
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Koji Alchemy: Rediscovering the Magic of Mold-Based Fermentation , 2020


více info...

Přidat komentář

brizaaborovice
26.11.2023 5 z 5

Skvělý nakladatelský počin. Obsahově nabité. Mnoho informací, základní kniha pro dané téma. Dobře načasované, téma je na vzestupu.
....
Velká škoda, že redakčně nedotažené: v textu se používá jiný název knihy, než je na obálce, navíc nejednotně; chyby v sazbě; nevkusný převod původní obálky (proč je české logo tak nevkusně umístěno?), místo copyrightu výhružky čtenářům v tiráži...
...
Obsahově skvělé, jen škoda, že česká redakce neodvedla profesionálnější práci.

Autoři knihy

Rich Shih
čínská

Kniha Kouzlo fermentace s plísní koji je v

Přečtených1x