Větroplach

Větroplach https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530870/bmid_vetroplach-65b3aed5d9fa6.jpg 5 1 1

Kouzla jednorožců série

< 2. díl

Vítejte ve světě kouzel, přátelství a jednorožců! Kamarádky Anežka s Eliškou se znovu ocitají v zázračném světě nádherných jednorožců. Pak ale zlá královna Selena ukradne jednorožci Větroplachovi kouzelný medailon, a celé zemi hrozí, že její vzduch bude navždy znečištěný. Pomohou dívky získat Větroplachovi zpátky jeho kouzelný medailon, a tím své přátele jednorožce zachránit?... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
27.01.2024 5 z 5

Druhý příběh ze světa jednorožců a za mě opět spokojenost.
Tentokrát musí kamarádky Anežka a Eliška pomoci Větroplachovi, setkají se však přitom také s fénixem a obláčkovým štěňátkem. Nechybí samozřejmě zákeřná Selena a můj oblíbenec netopýr Škodík.
Tohle je vysloveně odpočinková literatura, ale takovou potřebujeme – někdy více a někdy méně – všichni. Takže i děti. A kdybych měla sáhnout po nějaké takové knize v případě holčičky, která má ráda koně a/nebo jednorožce, sáhnu sem.
Nové dobrodružství kamarádek krásně navazuje na to první, text je soudržný a vyústění logické. Dobro samozřejmě zvítězí nad zlem. Navíc je příběh doplněný krásnými černobílými ilustracemi.
Série si zjevně drží svou kvalitu, a tak se už teď těším, až se s hrdiny (ano, hádáte správně, hlavně se Škodíkem) zase setkám.