Dobyvatelé pirátského pokladu

Dobyvatelé pirátského pokladu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508222/dobyvatele-piratskeho-pokladuQVUdzU-vRv-.png 5 4 3

Tato kniha funguje pouze s elektronickou Albi tužkou. Albi tužka není součástí tohoto balení! Staň se součástí příběhu! Tato kniha není jen obyčejným vyprávěním o cestě za pokladem kapitána Farrowa. Máš jedinečnou možnost podstoupit dobrodružnou výpravu, na jejímž konci tě čeká poklad. Ale nebude to jednoduché. Budeš muset čelit i mytologickým postavám. Je potřeba získat šifru a také správně zvolit osobu, která ti k pokladu dopomůže. Důležitá však bude i tvá pozornost, paměť a dedukce. Hodně štěstí!... celý text

Přidat komentář

zuzi1162
28.03.2024 5 z 5

Krásně udělané.

puczmeloun
13.02.2024 4 z 5

Netradiční kouzelné čtení – tentokrát nejde o pasivní příjem informací, ale čtenář se stává aktivním hráčem na výpravě za pokladem. Používají se prvky "únikových her", máme více možností a postavy tak mohou říkat na stejném místě různé věci, dojde na hádanky, odemykají se stránky a na konci přijde i překvapení spojené s nalezeným pokladem. Má to dobrou hudbu i nápad, bavilo nás to tak i jako dospělé.

Jen bych tomu vytkl jednu věc. Je to skoro jako používat "kanon na vrabce". Technicky je to vymazlené, opravdu to funguje. Na samotném konci ale nakonec jde jen o tři slova, kdy jedno má tolik nápověd, že nejde neuhodnout, to druhé je složitější, hlavně gramaticky... a to třetí dostaneme úplně zadarmo. Přitom třeba vybrat správnou postavu není nijak jednoduché a nápovědy se skrývají ve velkém množství "balastu". Umím si představit, že kdyby autorský tým se vším know-how kouzelného čtení oslovil třeba brněnskou Cryptomanii na betatest a dopilování oné herní části, bylo by to na pět hvězd.

Každopádně povedená tematická atmosférická jednohubka. Potěšila.


Dsenbi
06.04.2023 5 z 5

První dojem z knihy byl slabší. Ale pak jsem si sedla k synovi a začala zkoumat, jak kniha funguje. Je interaktivní a příběh se odvíjí od toho, jakého si zvolíte kapitána. Mapa odhalí svá tajemství, jen když najdete klíč. Během čtení děti trénují pozornost, vnímání mluveného textu, interpretaci. Syn je mladší a knížka je doporučená pro čtenáře od 8 let. Jakákoli věková hranice je samozřejmě individuální, ale zde plus minus odpovídá. Texty a mytologické příběhy jsou složitější.

Největší překvapení pro mě byl závěr knihy. Po vyluštění hesla jsem čekala nějakou fádní odměnu, slevový kód na další albi knihy, možná animaci... To co ale v Albi vymysleli... klobouk dolů! Syn byl neuvěřitelně nadšený.

Autorovy další knížky

2020  87%Dobrodružství mašinky Vendy
2019  94%Pohádkové učení
2021  97%Pohádky na dobrou noc
2019  90%Básničky z lesa
2022  95%Dobyvatelé pirátského pokladu

Kniha Dobyvatelé pirátského pokladu je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x