Kouzelná historie papírových vystřihovánek

Kouzelná historie papírových vystřihovánek https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226676/kouzelna-historie-papirovych-vystri-226676.jpg 4 3 1

Zřejmě neexistuje kluk, který by si někdy nezkusil slepit papírový model hradu či auta. Vystřihovánky ze současnosti a nedávné minulosti známe, ale jak vypadaly v době našich pradědečků a prababiček, to už je lehce zahaleno závojem tajemství. A právě toto tajemství odkrývá zbrusu nová publikace určená všem, kteří propadli kouzlu vystřihovánek a chtějí se dozvědět více o fascinující historii papírového modelářství. Seznámíte se s významem vystřihovacích Betlémů, reklamních vystřihovánek, oblékacích panenek, rodinných loutkových divadel a vystřihovánek publikovaných v časopisech a knihách.... celý text

Přidat komentář

Shashlick
23.08.2018 3 z 5

Asi jsem se nechal při očekávání moc unést názvem. Čekal jsem opravdovou exkurzi do historii vystřihovánek a místo toho se jedná o ukázku několika reklamních vystřihovánek vydaných před rokem 1948. Spíš než o vystřihovánkách se dozvíte více o společnostech, které měly propagovat.
Vypadá to, jako by autor rychle vydal něco, co má připraveno jako součást větší publikace, ale už se mu nechtělo čekat. Spíše bych se zaměřil na Papírovu archeologii.

Slibované modely k vystřižení jsou navíc umístěny tak, že si rozstříháte v podstatě celou knihu a už si ji nikdy nepřečtete :)

Štítky knihy

vystřihovánky papírové modely

Autorovy další knížky

Josef Kropáček
česká, 1969
2009  100%Papírový svět Richarda Vyškovského
2019  80%Papírové království Richarda Vyškovského
2014  73%Kouzelná historie papírových vystřihovánek
2016  100%Papírová archeologie 2