Kousky štěstí

Kousky štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380206/bmid_kousky-stesti-tVZ-380206.jpeg 4 39 16

Čtyři dlouholeté přítelkyně dostanou jednoho dne dopis obsahující jedinou otázku. Jejich bývalá spolužačka, nekonvenční a živá Kat, v mládí vyrazila do širého světa. Nyní ovdověla a stala se majitelkou kakaové plantáže na ostrově Fidži. Vyzývá kamarádky, aby opustily všechny své problémy i chladné Norsko a přijely za ní a společně zestárly v jejím domě. Přítelkyně, kterým je všem hodně přes šedesát, ji vezmou za slovo a dorazí. Bude skutečnost stejně krásná jako jejich představy? I v ostrovním ráji začnou vyplouvat na hladinu nevyřešené životní problémy a nepříjemná, dlouho ukrývaná tajemství. Sina, která sama vychovala syna a obětovala mu celý život, nyní nedokáže uniknout jeho neustálým žádostem o peníze. Maya, bývalá učitelka, bojuje s počínající Alzheimerovou chorobou. Lisbeth kvůli rodině a péči o svůj vzhled neposkytla téměř žádný prostor svému nadání a na pohled nudná účetní Ingrid v sobě tají neposedné děvčátko, které dosud nedostalo příležitost se projevit. O všechny se stará domorodá hospodyně Ateca, jež díky své intuitivní moudrosti ženám často rozumí lépe než ony samy. Čokoláda a její výroba prostupuje celý příběh, má však často nahořklou příchuť. Dokážou přítelkyně znovu najít dávnou sounáležitost? A podaří se jim vyrobit „Kousky štěstí“, luxusní a zdravou čokoládu? Román o lásce, naději a čokoládě, o víře v přátelství a nových životních šancích a o také tom, jak je důležité si zamlsat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Biter av lykke , 2016


více info...

Přidat komentář

MilaJ
29.05.2022 3 z 5

Pohodová knížka na léto... :)

lidunka1
24.10.2019 4 z 5

Knížka se mi četla dobře, téma zajímavé, ale doteď nevím, kdo byla Vildred. A při četbě mě napadlo, že bys upřímnosti a otevřenosti přátelství nepřežijí.


maryska09
29.09.2019 4 z 5

Milá kniha odehrávající se v krásném koutě Země, kde hlavní hrdinky jsou velmi rozdílné dámy po šedesátce. Každá má své tajemství, své trápení, ale i svůj vlastní kousek štěstí.

terinkha
19.09.2019 4 z 5

Snad nikdy jsem nečetla knihu o ženách v letech. Ale tak nějak podvědomě (s představou čokoládového dobrodružství) jsem po ní sáhla. Začátek byl vleklý, ale pak mě dějové linky jednotlivých "babiček" opravdu vtáhly. Moc jsem si celou knihu užila, líbila se mi ta diametrální odlišnost jednotlivých postav a zároveň jejich společenství, líbilo se mi prostředí a fidžijská nátura, líbila se mi pečlivě skrývaná tajemství, která postupně vyplouvala napovrch.
Zasloužený 4 hvězdy :-)

jasmína
13.08.2019 4 z 5

Pohodová kniha pro letní čtení, když si chcete spravit náladu...

intelektuálka
12.06.2019 4 z 5

Pěkné čtení na dovolenou ...o prostých životních radostech i starostech ...

Čtyři kamarádky z mládí se vypraví ze severního Norska na ostrov Fidži ...

A tam prožívají své "kousky štěstí" ... s příchutí čokolády ...

lucyq
15.05.2019 3 z 5

Jednoduché, ale milé, čtivé a odpočinkové.

novina
10.05.2019 5 z 5

Pro mě to byl příběh plný odvahy, odhodlání a pocitu, že život ještě nekončí. Přestože byl místy smutný, mám po přečtení úsměv na rtech.

Toňula
24.04.2019 4 z 5

Milá knížka o ženském přátelství, o splněných přáních i nenaplněných očekáváních, o smíření a znovunalezené odvaze změnit život. Příběh několika stárnoucích žen a jejich touze po "kouscích štěstí", taky trochu o čokoládě a o Fidži a mentalitě jeho obyvatel, která je možná zvláštní, ale i tito lidé touží po štěstí, které někdy může představovat dobrou práci a hlavně dobrou rodinu.

Marcela52
13.04.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Bylo to příjemné "ženské" čtení, ale žádná červená knihovna. Knihy o přátelství a také o tom, jak si i v pozdějším věku najít na životě něco pěkného, mě vždy nabijí pozitivní energií. Autorce se to rozhodně podařilo, takže si ráda od ní ještě něco přečtu, pokud to u nás vyjde. Vydavatelství Argo vydává kvalitní literaturu už mnoho let a je potěšující, že i v tomto případě, dostálo své pověsti. Doporučuji těm kdo se nebojí měnit zažité stereotypy. Tato kniha rozhodně může dodat odvahu těm, kteří ještě váhají se svým životem něco udělat...

Parwana
27.01.2019 4 z 5

Skvělá oddechovka, velice příjemné čtení.

ivulka15
09.12.2018 4 z 5

Kniha u které si člověk uvědomí,že má taky někde ty své "kousky štěstí"

baida
22.09.2018 5 z 5

Kouzelné, malebné, uchvacující ...

Sidonia
03.09.2018 5 z 5

Krásné. O přátelství, o životě a o žití, o stárnutí, o vztazích, tajemstvích i pocitech. Typicky severské, žádné happyendy se nekonají, hrdinky nejsou dobré nebo špatné, jen lidské, se svými chybami i přednostmi. Příběh plný moudra, skrytého mezi řádky.

Ivuska.09
27.08.2018

Anotace velmi lákavá, tématika podobná jako např. u knihy Léto s Afroditou. Nicméně po dočtení jsou mé pocity bohužel lehce rozpačité. Nestává se mi to moc často, ale cca od půlky jsem se do čtení musela nutit. Nakonec jsem dočetla, ale po pár dnech mám problém vzpomenout si na detaily z příběhu... Takže neurazí, ale bohužel ani nenadchne.

zuzana2599
18.07.2018 4 z 5

Kousky štěstí, to jsou kousky výborné čokolády, která se vyrábí na ostrově Fidži.
Je to příběh o přátelství, které přetrvalo do pozdního věku, o rodičovství, ztrátách, ale i o naději a chuti žít. Bylo to hezké čtení, nenáročné, oddechové, i když román nesplnil až tak úplně mé očekávání. Čekala jsem kousek štěstí navíc :-)