Koráby lásky

Koráby lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65646/bmid_koraby-lasky-74f-65646.jpeg 4 13 4

Příběh celoživotní milenecké vazby dvou nesourodých partnerů, pařížské intelektuálky a bretoňského rybáře. Pařížská rodina tráví letní prázdniny na bretoňském pobřeží a v době dospívání se jedna z dcer sblíží s rybářským chlapcem. Jejich vztah přes velmi odlišné prostředí, vzdělání a životní cesty přetrvává a čas od času jim pomáhá rozzářit jejich život a uvolnit ho ze stereotypu. Láska je pro ně jako droga, mystické opojení, které je vzájemně sbližuje a uvolňuje v nich nečekané hlubiny duše, pomáhá jim vychutnávat život. Námět i zpracování je diskutabilní a je nutno ke knize přistupovat bez předsudků a prudérie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Vaisseau du coeur , 1988


více info...

Přidat komentář

Augustina
19.09.2023 2 z 5

U takových knih si vždycky říkám, jak může někdo bez skrupulí nazývat fyzickou přitažlivost láskou? A jak může k nevěře přistupovat tak lehce, když naprostá většina lidí nevěru partnera prožívá jako tu největší zradu, která se jim v životě může přihodit?
Koráby lásky se nečetly špatně, některé pasáže - a nebyly to ty, které měly snahu popisovat milostné scény - se mi docela líbily. U jiných jsem si zas musela připomínat, že nečtu příručku o ženské sexualitě. A u některých stránek jsem měla chuť knihu nedočíst. Dočetla, ale se smíšenými pocity a žádnou chutí se k příběhu v budoucnu vrátit.

aydam
16.03.2022 5 z 5

Dojemný příběh o zakázané lásce dvou milenců z různých společenských tříd. Při četbě navštívíte spoustu exotických míst a budete svědky mnoha milostných vzplanutí. Intimnosti jsou zde barvitě líčeny, avšak nesklouzává to k trapně našroubované a zbytečně rušivé vulgárnosti.

"Cožpak se žena nezmění v malé děvčátko pokaždé, když spěchá do náruče muže?"

"Říká se, že krásné vzpomínky přežvykováním nic nezískají."

"Možná, že smát se z plných plic jde jen s mužem, s kterým jste se právě milovaly."

"Doopravdy rád vás má jenom ten, před kterým můžete ukázat svou převahu, aniž zraníte jeho ješitnost nebo vyvoláte jeho zášť."


niced
20.09.2019 5 z 5

Úžasná knížka, četla jsem jí dvakrát a pokaždé jsem byla nadšená. Strašně se mi líbí příběh té velké lásky trvající celý život ale přes svůj potenciál zůstane tak nějak nenaplněná v tom tradičním smyslu.
Hlavní hrdinka v mládí rozhodne o jejich osudu, ale po svojí staré lásce stejně pořád touží, a i když nejsou spolu, nic je nerozdělí. Konec je takový hořký ale líbí se mi, a dělá příběh ještě silnějším.

evasamankova
12.12.2014 4 z 5

Některé pasáže příběhu se poněkud táhnou, přesto kniha ve svém celku ukrývá krásně smutný příběh lásky.

Štítky knihy

milostné romány erotika francouzská literatura milenci zakázaná láska

Autorovy další knížky

Benoîte Groult
francouzská, 1920 - 2016
1993  75%Koráby lásky
1995  54%Na jedné lodi
1996  65%Utajená tvář lásky
1996  82%Budiž žena!
1998  82%Odvážná zpověď