Kopernikk & Sitka Adventure Foto-story kniha

Kopernikk & Sitka Adventure Foto-story kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507590/kopernikk-a-sitka-adventure-foto-st-ybw-.jpg 4 3 3

29. listopadu tomu bylo 8 let, co jsem propadl kouzlu fotografie a poznávání přírody. Měsíc a týden předtím se narodil Sitka a naše cesty se spojily dvacátého dne posledního měsíce roku 2014. Zajímá vás, co stálo za pozadím téhle 8 leté trasy? Je instagramová „realita“ i realitou ve skutečnosti? Je to opravdu všechno tak hezky obláčkově růžové? Tenhle příběh napsal život sám. Obsahuje vzlety a pády. Pocity euforie, ale i naprostého zoufalství, kdy se chcete smazat ze světa. Příběh člověka, který se nechal převálcovat virální vlnou na sociálních sítích.... celý text

Biografie a memoáry Příroda, zvířata
Vydáno: , Green Mango
Originální název:

Kopernikk & Sitka Adventure photostory book , 2022


více info...

Přidat komentář

pajaroh
02.01.2023 4 z 5

Hory v mlze a vlčák v mnoha provedeních, každé jedinečné a s duší daného místa i chvíle. Ty hodiny strávené v přírodě lze jen tušit.
Samotný text je krátký, je vidět, že autor nás hlouběji do soukromí a pocitů nahlédnout nenechá (jak pochopitelné), ale ráda bych si přečetla mnohem více o tom, jak jednotlivé záběry vznikaly, detaily cestování, pokračování vztahu se Sitkou.
Provedení knihy je vypracované a velmi se mi líbí, je vidět, že si s tím autor vyhrál a že více než na co jiného klade důraz na obrazovou a estetickou stránku knihy.

mfajmanova
24.12.2022 4 z 5

Kopernikka jsem před zakoupením knížky vůbec neznala. Kniha na mě vyskočila v rámci reklamy na fb, zaujala mě, tak jsem si řekla, že si udělám radost. Na první pohled působí luxusně a krásně jako ozdoba každé knihovny. Obal je ale trochu nešťastně řešený, než jsem knížku dočetla, zůstalo mi na ní několik fleků od rukou. Pokud si chcete knížku zachovat čistou, doporučuji si ji přebalit nebo si důkladně umýt ruce před každým čtením. Nyní již k obsahu. Fotografie jsou skutečně moc hezké, autor umí dokonale vystihnout krásu okamžiku, z toho jsem byla nadšená. Příběh je také hezký, vlčáka Sitku jsem si zamilovala od první stránky. Možná jsem čekala toho psaní trochu víc, ale chápu, že autor je víc fotograf než spisovatel. Co mně ale vadí, jsou gramatické chyby ve shodě podmětu s přísudkem, na které jsem během čtení narazila. To by se u takto luxusní knížky, která nebyla zrovna levná, stát nemělo. Jako celek ale hodnotím velmi kladně, koupě rozhodně nelituji a jestli bude nějaké pokračování, ráda si ho opět přečtu.


Blekking
16.12.2022 5 z 5

Kopernikkovu tvorbu sleduji už nějaký ten rok. Jaké bylo mé nadšení, když jsem se dozvěděla o připravované knize. Kromě úchvatných fotografií vlčáka Sitky, hor a nespoutané přírody, je kniha doplněna o autorovo vyprávění. Dozvíme se o úplných počátcích jejich cesty, o vzestupech i pádech, síle přírody a samozřejmě tu jsou i nějaké zábavné momenty :) Především se tu ale dozvíme o Sitkovi a cestě za objevením krás přírody a fotografie. Kniha jako celek je jednoduše nádherná. Fotografie vykouzlí nejeden úsměv, zamyšlený pohled, fascinující pocit. Příroda je zkrátka mocná čarodějka a člověk, který dokáže zachytit její kouzla v celé její nádheře, je prostě machr.

Autorovy knížky

Jan Řeháček
česká, 1990
2022  87%Kopernikk & Sitka Adventure Foto-story kniha

Kniha Kopernikk & Sitka Adventure Foto-story kniha je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x