Maigret v lázních

Maigret v lázních https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61571/maigret-v-laznich-61571.jpg 4 59 8

Komisař Maigret série

< 67. díl >

Příběh se odehrává ve Vichy, kam se padesátiletý Maigret s paní na radu lékaře odebere. Žije normálním lázeňským životem. Pak se dozví, že byla zavražděna jedna dáma ...

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Maigret á Vichy , 1968


více info...

Přidat komentář

Romcajs
21.11.2023 3 z 5

Klasická detektivka. Neurazí ani nenadchne. Není to příběh o kterém bych si řekl: tak to mě pobavilo, tak to mě dostali, to jsem nečekal. Ale příběh hezky plyne a vše má svůj řád a logiku.

milary
29.10.2023 5 z 5

Poslouchala jsem... Jak už níže psáno, v podání hereckých bardů. A líbilo se mi to.
Maigret naštěstí vždycky podlehne "škemrání" bývalých kolegů; lázně nelázně, vždyť jen tak neoficiálně přicmrnduje, že, jaksi ze zájmu, místo křížovek...
A paní Maigretová, "svatá" to žena, dění nečelí. Jsou s Maigretem spolu už dlouho a rádi. Takže VÍ. Trochu špičkuje, trochu se stará, trochu zpovzdálí koriguje a hlavně - stojí za ním. Jako vždycky.
Maigret se decentně drží zpátky; je přece dbalý pravidel, ale kolegové ho (i sebe) ušetří upejpání a požádají oficiálně o komisařovu spoluúčast. No, co si budem; vyšetřování už tak jako tak běží na plné obrátky. :)


janina66
17.07.2023 4 z 5

Opět skvělý příběh. Maigret se k vyšetřování dostane jen tak náhodou. Sice dobrý motiv k vraždě a vyjímečně oprávněný.

Vesmich
01.06.2022 5 z 5

Není nad to se vypravit do lázní a tam si v klidu a pohodě vyšetřit nějakou pěknou vraždičku, neboť kam se Maigret vrtne, tam se vraždí . Některé hlášky z knihy rozhodně převezmu:)

Nočnípták
17.04.2022 3 z 5

Už dlouho jsem nečetla nic od Simenona, ale teď jsem moc dobře nezvolila, bylo to takové průměrné, Maigret byl z pozice lázeňského hosta pouhým poradcem v případě vraždy, sám nevyšetřoval. Asi tak do poloviny knihy se nic moc nedělo, zajímavé a opravdu Maigretovské to bylo až v druhé polovině. Konec se mně líbil.

Jaruš7
02.11.2019 5 z 5

Lázeňský pobyt manželů Maigretových je štěstím pro jeho bývalého inspektora Leclerka, řešící vraždu dámy v lila.
Tradičně skvělá zápletka s přirozenými lidskými vlastnostmi, které nutí využít každou možnost k pohodlnému životu, než dojde na lázeňské překvapení.
Audio, s bardy herecké profese, fajné.

ber-tram
20.09.2019 3 z 5

Proslulost komisaře je dána spíše hojným počtem než přitažlivostí jeho knižních případů (tenhle v sérii okupuje už šestou desítku). Sám se chová dost neakčně, notabene na lázeňském pobytu, kde pátrání jen pohostinsky přihlíží než že by ho řídil. Mezi vypitými pohárky léčebné vody si doprovodně a pozorovatelsky přitakává s kolegy vyšetřujícími co jiného než vraždu. 37/19

mgeisselreiter
17.10.2012 4 z 5

Maigret tentokrát na dovolené ve Vichi se spíš jen nachomítne při vyšetřování. Je to tedy trochu netypická Maigretovka. Většina knihy je spíš průměrná, až závěrečných asi 20 stran je typických a nadprůměrných. Celkově tedy 70% a 4*, 17.10.2012.