Komiksová biologie

Komiksová biologie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485414/bmid_komiksova-biologie-BkW-485414.jpg 5 6 3

Trápili jste, když vás učitel přírodopisu na střední škole požádal, abyste rozpitvali žábu? Neumíte správně odpovědět, co je to DNA? Stále se držíte přesvědčení, že osmóza byl název posledního turné Ozzyho Osbourna? Pokud si tím stále nejste jistí, pak potřebujete Komiksovou biologii.

Komiksy Literatura naučná
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Cartoon Guide to Biology


více info...

Přidat komentář

Šebestová3
15.01.2024 5 z 5

Geniální. To co mě nikdy ve škole nebavilo, je zde předloženo tak "stravitelnou" a zábavnou formou, že jsem to snad na starý kolena začala i chápat :-)

NorthFinder
05.11.2023 5 z 5

Nabitý, opakovaně čtitelný komiks. Osloví mladší i starší ročníky.


Elman
22.03.2023 5 z 5

Při pohledu na obálku, může čtenář nabýt dojmu, že se jedná o komiks pro děti, a jeho přečtení nezabere víc než jeden večer, opak je však pravdou. Uvnitř čtenář nenalezne pouze veselá zvířátka skotačící na stránkách, ale základy chemie se všemi náležitostmi, znamenitě popsanou stavbu a funkci buňky a vše další, čím se biologie zabývá, a to minimálně na úrovni, která je nutná pro středoškoláka. Proto bych knihu nedoporučoval právě pro nejmladší děti, pokud tedy ty vaše netráví volný čas nad mikroskopy a petriho miskami. Díky komiksovému zpracování, kde obrazová část lehce (opravdu jen lehce) převládá nad textovou, je vše krásně srozumitelné a pochopitelné i pro nás, kteří se s biologií rozloučili na základní nebo střední škole. Komiks doporučuji všem, jenž se o biologii aktivně zajímají, i těm, kteří chtějí mít všeobecný přehled o daném vědeckém oboru. Já sám jsem se při čtení poučil, obnovil si dávno zapomenuté znalosti, a ani na chvíli se nenudil, za což lze autorům složit sic jen pomyslnou, ale o to hlubší poklonu.

Autoři knihy

Larry Gonick
americká, 1946

Kniha Komiksová biologie je v

Právě čtených3x
Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst22x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x