Kohout je mrtvý

Kohout je mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78881/bmid_kohout-je-mrtvy-pFY-78881.jpg 4 10 4

Je to svou věcností až lehce morbidní vyprávění o osamělé úřednici, která, aby získala muže svého srdce, celkem bez výčitek zabije 4 lidi. Příběh s výraznými prvky černého humoru.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Svoboda-Libertas
Originální název:

Hahn ist tot , 1991


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2022 3 z 5

Když se osamělá Rosemarie Luisa Hirtová na stará kolena zamiluje do šarmantního učitele Rainera Engsterna, nikdo z jejich okolí netuší, jaká vražedná apokalypsa se to právě začala. Ingrid Nollová je považována za německou odpověď na anglicky píšící autorky detektivek, kterou navíc z davu vyděluje její vytříbený smysl pro psychologii postav a především grotesknost jejího podání kriminálního žánru. Pravdou je, že bizardnější případ, než jaký popisuje tato kniha, aby jeden pohledal. Ich forma tomu nasazuje korunu a dodává pečeť kuriózní neopakovatelnosti. Ona to vlastně ani není detektivka v pravém slova smyslu, ale spíše sociální román se zabijáckým podtextem, který je potřeba brát s pořádnou dávkou uvědomělé nadsázky. Dějová linka je jasně vymezená a poměrně přímočará. Postav je tak akorát, aby to nebylo suchopárné ani přehnaně exponované, přičemž jejich profilovaní je spíše zkratkovité. Smířlivé finále si podrželo laťku grotesknosti nastavenou stále minimálně na evropský rekord, nicméně není zase až tak hloupé. Čtení pobavilo, ale podruhé bych do toho asi nešel.

Ava365
30.05.2022 5 z 5

Velmi pěkně napsaná, útlá knížečka. Autorka svým stylem trochu připomíná knihy od Sebastiana Japrisota. Přestože je to v podstatě detektivka, nechybí zde velice citlivě dávkovaný jemný humor.


kahoma
23.04.2019

Bezva, jako vše od Ingrid Noll. Velmi doporučuji!

OlderMrsM.
17.07.2017 5 z 5

Tato kniha se mi velice líbila. I když jsem ji četla před lety, pořád se mi vybavuje jak dobře se četla a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Doporučuji. Jen škoda, že autorka napsala jen tuto knihu.

Autorovy další knížky

Ingrid Noll
německá, 1935
2004  51%Lékárnice
1993  84%Kohout je mrtvý