Kód Mýtina - Zpátky ve Hře

Kód Mýtina - Zpátky ve Hře https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532055/bmid_kod-mytina-zpatky-ve-hre-65c9fd6c31f7d.jpg 4 5 3

Herní fenomén z postapokalyptické Prahy. Must-read pro fandy LitRPG! Michael se v živoucí virtuální hře Mýtina dostal na vrchol. Před dvěma lety však vlivem špatného rozhodnutí přišel o přátele a od herní společnosti dostal ultimátum, které ho vyřadilo ze světového žebříčku. Když se objeví unikátní boss, Michael se rozhodne vrátit. Kolaps kódu však způsobí, že jeho stará postava nelze načíst a on se ocitá v kůži hraničáře první úrovně. Navíc zjišťuje, že ke zničení původní guildy možná nevedlo špatné rozhodnutí, ale zapříčinily ho živly z temných zákoutí populární hry.... celý text

Přidat komentář

jakop
23.04.2024

Jsem na tom podobně. Of Fantom Print mam vše co, v LitRPG vydali.

U Fragmentu to je horší. Tam mám Hraju, abych žil 1-6, 7. díl nevyšel. Pak měli i Disgardium 1 – Hrozba třídy A, ale to skončilo s prvním dílem.

Jaké jsou další CZ LitRPG knihy?

kokrokr
23.04.2024 3 z 5

LitRPG vychází již řadu let a zrovna Fragment začal v roce 2017 vydávat známou sedmidílnou ságu „Hraju, abych žil„. Nejvíc to ale rozjel Fantom Print, který už stačil vydat ságy „Obránce perimetru, Temný bylinkář, Cesta šamana, Galaktogon a Mirror World„. V současné době mu postupně vychází série „Pouť mrtvého a Ohýbači reality„. Občas něco málo přihodí i někdo další. Mám přečteno přes 40 titulů LitRPG a vždy se těším na nové knihy. Pořídil jsem si tedy i „Mýtinu„. Autorův svět je dosti svérázný a slovní projev také není špatný, trochu tu ale chybí podrobnější vysvětlení dějové linky. Je to moc všeobecné a mírně rozevláté. Jistě se tu ale najdou čtenáři, které tento styl naopak upoutá.


nela3812
04.04.2024 4 z 5

Oficiálně moje první kniha s tématikou LitRPG. Byla jsem velmi mile překvapena svižným dějem, charismatickými postavami a rozmanitostí světa, který autor vytvořil. Čtení ve mně vyvolávalo chuť zahrát si, a to nejen tuto imaginární hru.

Příběh osloví především čtenáře se zkušenostmi, byť malými. Naprostý cizinec se v herním světě bude (alespoň ze začátku) ztrácet, ačkoliv se ho autor snaží opravdu hodně přiblížit. Počítejte s tím, že kniha obsahuje spoustu herních pojmů, prvků, atd., ve kterých se lze snadno ztratit a právě proto může trvat, než se začtete. Potom na vás čeká naprosto dechberoucí svět, který já osobně, vidím před očima ještě teď.

S hlavním hrdinou Michaelem mám komplikovaný vztah. Bavilo mě, že byl do hry vhozen od naprosté nuly a musí si své místo znovu tvrdě vybojovat. Díky tomu tak máme možnost pozorovat hru od samého začátku, a všemu postupně přijít na kloub. Na druhou stranu vypadal, že si hraje na boha, protože on všechno ví, se vším má zkušenost. Tahle jeho druhá stránka se projevovala od chvíle, kdy se začal spojovat s dalšími hráči. Sympatie, které vůči němu mám, se hodně houpou na vlnách.

Další hráči do hry, a celého děje, přinášejí svěží vítr. S jejich objevením je děj rychlejší a především akčnější. Dočkáme se zajímavých rozhovorů, které nám nejen osvětlují herní prostředí, ale zároveň dodávají příběhu nádech reálnosti. Přiznám se, že myšlenkové pochody hlavního hrdiny brzy omrzí, protože se točí v kruhu. Proto jsem vítala rozptýlení ve formě rozhovorů s dalšími hráči, případně NPC postavami. NPC postavy naopak vyvrací nádech reálnosti svým chováním, které je neskutečně adaptivní i na situace, na které prostě nejsou připraveny. Přišlo mi to málo uvěřitelné, ač je to do budoucnosti jistě hezká vize.

Knihu moc doporučuji všem, kteří chtějí poznat nový žánr, protože na českém trhu zatím není příliš profláknutý. A taktéž jej doporučuji všem, kteří si rádi zahrají či už s žánrem zkušenosti mají. Příběh se opravdu povedl a já jsem zvědavá na pokračování, protože mám spoustu otázek!

Hodnocení: 4/5

Autorovy další knížky

2022  66%Vazači zhouby
2024  84%Kód Mýtina - Zpátky ve Hře

Kniha Kód Mýtina - Zpátky ve Hře je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x