Kočka v síti - Kočičí detektivka

Kočka v síti - Kočičí detektivka https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307451/mid_kocka-v-siti-D3C-307451.jpg 4 14 3

Detektivka, která vás chytí do sítě. Tak dlouho spřádali síť, aby odhalili zločin, až se do ní sami chytili. Aby ne, když šlo o síť sociální, kde nikdo není takový, jaký je, a kde si nemůžete být nikdy jisti, že si píšete s tím, s kým si myslíte, že si píšete! A to na začátku všeho byla „jenom“ kočka! Jenomže ne ledajaká! Tonda, Klárka a Linda – trojice kamarádů, kteří nedají dopustit jeden na druhého, a které spojuje vášeň pro chování vzácných sibiřských koček, se stane nepřímými svědky zločinu. A protože policie nemůže najít stopu, které by se chytila, rozhodnou se, že případ vyšetří sami. Neohroženě se pustí do pátrání, do kterého zapojí také svá zvířata – kočku Brusinku, kocoura Steva, jezevčíka Toníčka a také podivnou kočku Ornelu, ze které se nakonec vyklube někdo úplně jiný....... celý text

Přidat komentář

ArkAngel
17.01.2023 1 z 5

Už podle samotného jazyka jde poznat, že autorky nejsou žádné velké literátky. Ono to jakože není špatné, ale bohužel to působí jako slohová práce, kdy jsou zde užívané klišé obraty a nadměrná snaha popsat úplně všechno, jak je u začátečníků zvykem. Téma kočičích výstav je jinak určitě něco, co v literatuře moc rozebráno nebylo, ale označit knihu jako kočičí detektivku je celkem zavádějící, jelikož je tato dějová linka upozaděná a víceméně se řeší hlavně až v závěru bez nějakého velkého vyvrcholení. Čtenář tak jinak sleduje především všední život několika domácností, které se starají o kočky a do toho se tu pletou zlí Rusové, jejichž chování není úplně nejbystřejší.

May
14.12.2020 4 z 5

Na knihu jsem bohužel narazila jen čirou náhodou :(, kniha si rozhodně nezaslouží být přehlížená! Mám to štěstí, že jsem "služebníček, skoro otrok" mimo jiné i jedné sibiřské kočičky a shodou okolností se jmenuje Brusznicka, není to přímo Brusinka (jako v knize), ale nemá k tomu daleko :) Ke knize :) Příběh je moc milý a výborně napsaný, je určen spíše mladším čtenářům a bude jistě vhodný pro ty, kdo uvažují o pořízení si kočičky. Autorky jsou chovatelky a je to znát, nikdo nemůže znát kočky tak dokonale, jak jsou v knize popsány, pokud s nimi nežije ... A třeba záclony ..., tak ty mi už nemáme :)


Lucissia
28.12.2017 5 z 5

Tak mám tu čest být první s komentářem. :-) Knížku mi donesl Ježíšek. A bylo to takové milé, příjemné vánoční čtení. Není to teda žádný Dán nebo Nesbo, ale vůbec mi to nevadilo. Autorky kočky nejspíš dobře znají, protože tu o nich bylo napsáno opravdu hodně. Věk bych tipla tak 10+, takže sklidným srdcem ji za pár let podstrčím synovi. Milá knížka. :-)

Štítky knihy

české detektivky

Kniha Kočka v síti - Kočičí detektivka je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce14x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x