Kočka v blázinci

Kočka v blázinci https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127388/bmid_kocka-v-blazinci-ojf-127388.png 4 9 3

Beletristická kniha Andrey Platznerové o obyvatelích a návštěvnících psychiatrické léčebny - nemocných i zdravých, "normálních" i "nenormálních", lidí, koček, havranů... Prostředí psychiatrického zařízení autorka, sama psychiatrička, využila jako plátno, na které slovy černé kočky s citem, humorem a pochopením maluje snové obrazy, dojemné i veselé příběhy a nevtíravé úvahy o světě, o životě a o lidských duších.... celý text

Přidat komentář

drakamena
22.11.2021 4 z 5

Útlá knížečka s velmi zvláštní atmosférou. Život v blázinci očima kočky žijící v jeho zahradě. Občas smutné, občas bláznivé, v každém ohledu jedinečné.

meluzena
10.08.2020 3 z 5

Život v psychiatrické léčebně nahlížený očima kočky skýtá zajímavý prostor pro různé postřehy, vhledy, moudra, humor a třeba neobvyklé úhly pohledu.
Tato útlá knížečka lecos z toho má, ale je příliš upovídaná a jako celek působí divně vyumělkovaně.
Nemůžu též nezmínit množství gramatických chyb zjevně pocházejících z autorčiny mateřské slovenštiny (ale od toho jsou snad korektury, ne?). Tolik chyb na pouhých 60 stranách textu je fakt ostuda.
---
"Doktor Čapek se normálně narodil někdy kolem první světové lidské války, která nebyla zase tak úplně první, jen lidé zapomněli na ty předchozí."


Kermisee
28.11.2012 5 z 5

Teňounká knížečka mě zaujala na stolečku v knihovně nejen názvem, který mi byl velmi sympatický, ale také milou černou kočkou, která na mě hleděla z obálky.
Knížka i kočka jsou opravdu z blázince. Jsou krásné, zmatené a dumající. Ideální na pochmurné podzimní dny plné mlhy. Bystrá a výřečná kočka je naprosto ideálním průvodcem zbloudilými dušemi uvnitř i za zdmi léčebny.

Štítky knihy

kočky psychiatrické léčebny vypráví kočka

Autorovy další knížky

Andrea Platznerová
slovenská, 1971
2009  80%Sebepoškozování
2011  82%Kočka v blázinci
2011  88%Hledám svůj rým

Kniha Kočka v blázinci je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce5x
Chystám se číst20x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x