Kniha Súfistického léčitelství

Kniha Súfistického léčitelství https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157696/kniha-sufistickeho-lecitelstvi-157696.jpg 4 4 1

Kniha prezentuje tajemné principy a praktiky božské vědy Súfí, založené na 800 let staré tradici řádu Chišti. Súfí považuje léčení nemocných za nejdůležitější ze všech služeb lidstvu. Centrálním postupem v doktríně súfistického léčení je propojení mezi zdravím, srdcem, celistvostí a svatostí.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Book of sufi healing


více info...

Přidat komentář

Kautokeino
10.02.2021 5 z 5

Modlitební praktiky súfijských léčitelů v životě nevyužiju, i když mají určitě svoje opodstatnění v kraji odkud pochází. Co ale čtenáře potěší, pokud je podobně jako já člověkem obklopujícím se nejrůznější zelení a kvetoucí bylinou, je kapitola Duše růže. Zájem o rostliny je v súfijském prostředí především zájmem o život. Bylo by poučné porovnat tuto kapitolu například s Descartesem, jehož přemýšlení o duši je především kategorické, třídící a rozhodně ne tak osobní, jako je vztah Hazrata Sulajmáního, jehož zasvěcení do říše rostlin a jejich léčebného využití uvozuje zmiňovanou kapitolu.

Štítky knihy

súfismus

Autorovy knížky

Hakim Chišti
japonská
2007  75%Kniha Súfistického léčitelství

Kniha Kniha Súfistického léčitelství je v

Přečtených4x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x