Kniha praktických kouzel

Kniha praktických kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509100/kniha-praktickych-kouzelizZ9tP-bav-.jpg 3 3 1

Nechte se inspirovat prastarou moudrostí a navažte na své pohanské kořeny! Kniha praktických kouzel je plná tipů, jak si zajistit spokojený život plný lásky, štěstí a úspěchu. Kniha vás čarováním provede od začátku do konce – dozvíte se v ní, jaké pomůcky potřebujete, jak si zřídit oltář, jaké dny v roce jsou pro praktické čarodějky důležité a jak se slaví, ale najdete v ní i podrobné popisy kouzel, zaklínadel a lektvarů. Jednotlivé kapitoly se věnují různým oblastem čarování jako například kouzlům na lásku, štěstí, uzdravování nebo bohatství a peníze. Knihu můžete číst od začátku do konce, anebo v rejstříku na konci knihy najít konkrétní téma, které vás zajímá, a najít k němu v knize informace a tipy. Velmi užitečný je také dodatek knihy s popisem významu jednotlivých znamení, tabulkou s planetárními hodinami ve dne i v noci, popisem významu čísel i barev. Tato kniha čarování je určená pro začátečníky i pokročilé.... celý text

Literatura světová Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Via
Originální název:

The Practical Witch's Spell Book: For Love, Happiness, and Success , 2018


více info...

Přidat komentář

Liatha
12.08.2023 2 z 5

Kniha je hezky ilustrovaná, což je její největší pozitivum. Kouzla jsou v ní jednoduchá, často velmi podobná a pro začátečníky by to mohlo být fajn. Našla jsem v ní trochu inspirace, ale asi jsem od toho čekala trochu víc. Doporučila bych jí začátečníkům, kteří inklinují k wicce - protože na tento směr je kniha zaměřená.

Jediné dvě věci mi tam neseděly, a to planetární hodiny a seznam božstev a ochranných duchů. Planetární hodiny jsou uvedené mezi korespondencemi na konci knihy a není ani vysvětlené, co to je, a jak se to používá. Časy jsou psané samozřejmě jen orientačně s tím, že si přesný čas dotyčný pak vypočítá. Ale pochybuji o tom, že přesně tohle budou všichni čtenáři vědět. Proto mi to přijde bez jakéhokoliv vysvětlení jako zbytečné a zavádějící. Podobně je na tom seznam božstev a ochranných duchů. Méně je více a často jsem ta jména ani neslyšela. Je tam uvedá i Erzulie, která spadá mezi loa haitského vúdú (aneb i malé znalosti jsou uplatnitelné). Ale nedokáži si představit, že by nováček prováděl kouzlo ohledně lásky s Erzulie nebo pracoval s Legbou ohledně solární magie. Možná by to bylo ok, možná ne. Kniha je wiccansky zaměřená a chápu, že autorka chtěla čtenářům předložit spoustu různých božstev, se kterými můžou pracovat... ale přišlo by mi lepší, kdyby se držela jen známějších pantheonů.

Autorovy knížky

2023  53%Kniha praktických kouzel

Kniha Kniha praktických kouzel je v

Přečtených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x