Kniha o čaji matcha

Kniha o čaji matcha https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339363/bmid_matcha-m94-339363.jpg 4 12 5

V této knize najdete všechno, co jste chtěli vědět o fenomenálním japonském zeleném práškovém čaji matcha. Odhalte dějiny tohoto čaje, včetně fascinujícího japonského čajového obřadu, a seznamte se se zvláštním způsobem pěstování, třídění a mletí. Objevte možnosti báječně zeleného prášku jako přísady do všeho - od zmrzliny a croissantů po pivo, smoothie a čokoládové tyčinky a vyzkoušejte 14denní očistnou kůru s matchou.... celý text

Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: , Esence
Originální název:

The Book of Matcha , 2016


více info...

Přidat komentář

JancaMia
25.11.2022 5 z 5

Asi nejzásadnější kniha o čaji Matcha , provede Vás historií čaje, čajovým obřadem, výrobou čaje . Obsahuje mnoho chutných receptů.

SilvieSisinka
14.08.2020 4 z 5

Kniha mě mile překvapila.Výroba a dějiny čaje, zdravotní účinky. Mnoho receptu s matchu.... Nápoje, snídaně, svačiny, hlavní chody, moučníky, sušenky, dezerty.


bacouch
02.07.2020 3 z 5

Kniha popisuje specifika pěstování tohoto zeleného čaje, jeho dlouholetou tradici i filozofii, která jeho pití a přípravu doprovází. Odhaluje též historii a pravidla čajového obřadu, který je jednou ze zásadních tradic Japonska. V knize se též dozvíte jaké zdravotní benefity pití matchy přináší. Druhá půlka knihy je pak sbírkou receptů, jak s matchou vařit, což už mě tak nebavilo, nicméně začátek je zajímavý. Velmi oceňuji také grafické zpracování.

Kamcatak
31.03.2020 4 z 5

Moc krásně zpracovaná kniha, plná barev (především různých odstínů zelené), fotografií a ilustrací.
Doporučuji pro lidi, kteří toho zatím o tomto čaji mnoho neví - jsou zde základní informace o historii, výrobě a prospěšných účincích na naše zdraví.

Více jak polovina knihy jsou ale recepty (na nápoje, hlavní jídla i dezerty), kam se matcha může přimíchat. Už teď vím, že většinu zkoušet určitě nebudu, jsou pro mne příliš náročné (např. markonky s příchutí matchy) - doporučuji tedy knihu hlavně kuchařským a cukrářským nadšencům, kteří rádi zkouší něco nového.

Jinak jsem si ale čtení knihy užívala, je to grafická pastva pro oči :)

roso.mak
08.05.2019 3 z 5

Pokud jste jako já, a chtěli jste si půjčit knihu hlavně o tom, jak si matchu připravit, předem upozorňuji, že tomu se kniha věnuje přesně čtvrt strany. Zbytek je kus pěstování a historie a většinu knihy zabírají líbivé obrázky a recepty, kam všude se dá matcha nacpat.

Štítky knihy

čaj nápoje příručky zelený čaj

Autoři knihy

Nick Kilby
britská

Kniha Kniha o čaji matcha je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x