Kniha Mirdad

Kniha Mirdad https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55643/bmid_kniha-mirdad-ptI-55643.jpg 5 12 2

Kniha Mirdad je příběh, který se stal legendou a v němž se snoubí poezie s mystikou a filozofií. Nádherné vyprávění o tom, kdo jsme, kam jdeme a kam až daleko můžeme dojít, když víme jak. Toto je kniha, kterou slavný guru Osho prohlašoval za svoji nejoblíbenější. Její autor byl současně i blízkym přítelem velkého básnika Chalíla Džibrána. Příběh knihy začíná biblickou postavou Noema, který těsně před svou smrtí žádá svého syna, aby postavil klášter, který by vypadal jako přesná kopie jeho archy. Toto posvátné místo má uchovávat vzpomínku na potopu a vše, co s ní souviselo. Klášter má stále obývat devět mnichů a jedním z nich se stává záhadný Mirdad - velký duchovní učitel...... celý text

Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Eugenika
Originální název:

The Book of Mirdad - The strange story of a monastery which was once called The Ark


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
11.05.2020 4 z 5

Dobré je to učení Mirdadovo, což o to... Člověk má pocit, že slyší svatého muže. Zprvu samé podobenství, "hádanky", těžko vyložitelné, naštěstí později už stravitelné. Především kapitola Jiskry na boží stezce je velmi přínosná, soubor konkrétních rad.

Ale... Měl autor zapotřebí obalovat to takovým neskutečným příběhem? A co to tvrzení hned na začátku, ať tedy nespoileruju, tak že kdosi byl kýmsi proklet? Sesílat prokletí asi nebude ta pravá cesta... A to je moje výhrada vůči knize.

JosefHorák
17.06.2017 5 z 5

Na doporučení samotného Osha jsem si přečetl i tuto knihu. A zachoval jsem ji v své knihovně. Jak pro sebe, tak i k inspiraci svému okolí.


Autorovy knížky

Mikhail Naimy
libanonská, 1889 - 1988
2008  98%Kniha Mirdad