Kľúčom je pokoj

Kľúčom je pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482068/bmid_klucom-je-pokoj-LMy-482068.jpg 4 48 10

Všetci veľkí lídri, myslitelia, umelci, bojovníci a vizionári majú spoločnú jednu schopnosť. Umožňuje im nepodľahnúť emóciám, utíšiť rozháranú myseľ a nenechať sa rozptyľovať neustálym prúdom myšlienok. Ryan Holiday túto vlastnosť nazýva vnútorný pokoj schopnosť zachovať si rozvahu, aj keď je svet okolo nás rozbúrený. Vo svojej knihe ponúka návod, ako si túto dnes ešte potrebnejšiu schopnosť môže v sebe vypestovať každý z nás. Poznatky a zásady čerpá od najväčších mysliteľov z histórie i súčasnosti, ako sú Konfucius, Seneca, Marcus Aurelius, John Stuart Mill, Nietzsche a Thich Nhat Han. Pokoj nie je nečinnosť. Je to vstupná brána k sebazdokonaleniu, disciplíne a sústredeniu. Zároveň je cestou k získaniu spokojnosti a duševnej pohody v našom hlučnom, chaotickom a stresom preplnenom svete.... celý text

Filozofie Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Stillness Is the Key


více info...

Přidat komentář

deathmen
10.07.2023 4 z 5

kniha citana jednym dychom ktora je plna pozitivna, mudrosti a kludu presne ako nazov napoveda. Ryan je +/- v mojom veku a zaujimaju nas rovnake temy, ocividne sme citali podobne knihy a snazime sa najst odpovede na rovnake otazky. Takze mne kniha uplne sadla :D

VeruMalfoy
12.11.2022 3 z 5

Od knížky jsem čekala trošku víc, ale možná je to tím, že už mám načteno docela dost takových knih. Bylo zajímavé, jak se kniha opírala o zkušenosti slavných osobností. Některé z nich už jsem znala, některé byly nové a mě dosud neznáme. I tak už jsem ale četla mnohem lepší takové knihy.


AndelkaZoubek
28.07.2022 5 z 5

Knihy o osobním rozvoji čtu ráda a často, ale dlouho mě nic nenadchlo, jako tato knížka. Skvělý nápad připomínat myšlenky starověkých filosofů a vzít si z nich poučení pro tuto dobu, určitě se budu ke knize vracet.

veriszv
09.01.2022 4 z 5

Klíčem je klid nabízí moudrost starověku zabalenou do úhledného balíčku, která je navíc podaná zajímavou formou. Kniha je rozdělena do tří částí - mysl, duše a tělo a autor naznačuje cestu, jak stoického klidu dosáhnout nebo se mu alespoň co nejvíce přiblížit.

Každá kapitola začíná příkladem nějaké známé osobnosti a na této ukázce je potom rozvedena celá hlavní myšlenka dané kapitoly. Díky praktickému příkladu je kniha lehce pochopitelná a navíc se člověk dozví různé zajímavosti ze života Kennedyho, Churchilla a dalších.

Kniha je napsaná opravdu poutavě a něco předá každému. Pokud tedy fandíte knihám osobního rozvoje a zajímá vás toto téma, můžu tuto knihu jen doporučit. Já se k ní určitě někdy vrátím.

Jitty82
06.10.2021 5 z 5

Kniha Ryana Holidaya oživuje starodávnou moudrost, která vyžaduje klidný život v hlučném a neklidném světě.

,,V dnešním světě je nebezpečí mnoho- zejména neustálé rozptylování a malicherné bitvy, díky nimž jsme museli jednat bez cíle a směru.”

Autor v této knize prostřednictvím své mistrovské syntézy východní a západní filozofie učí nás všechny, jak udržovat naše soustředění a duchapřítomnost uprostřed někdy drtivých konfliktů a problémů života 21. století.

Tuto knihu vřele doporučuji každému, kdo hledá kultivaci hodnotného vnitřního života.

vanchovi
02.09.2021 4 z 5

Mám pocit, že kvalita tejto knihy je na začiatku najvyššia a potom postupne klesá. Nie je to také dobré, ako podľa mňa jeho zatiaľ najlepšie dielo Ego je tvoj nepriateľ, ale stále je to dobré čítanie.

Jan.nek
14.06.2021 5 z 5

Líbí se mi rozdělení knížky na 3 části. Hodně stručně napsaný až na pár témat, ale uchvátilo mě to hodně. Mohu jen doporučit.

MarkCarter
04.04.2021 5 z 5

V tejto knihe sa mieša filozofia a náboženstvo. Z filozofie to je hlavne Stoicizmus, Epikureizmus, Budhizmus. Kniha sa delí na 3 časti: myseľ, duša a telo. Každá časť má niekoľko kapitol, a každá kapitola začína nejakým príkladom zo života, ktorý je potom rozvinutý ako hlavná myšlienka danej kapitoly. Vďaka praktickým príkladom je kniha ľahko zrozumiteľná každému a v oblasti osobného rozvoja poslúži rovnako dobre úplným začiatočníkom aj pokročilým.

lucin_a
07.03.2021 5 z 5

Inspirativní příběhy o cestě ke klidu. Člověk se dozví i zajímavosti ze světa velkých vůdců.

Tave
05.03.2021 5 z 5

"Někteří autoři udílejí rady, Ryan Holiday destiluje moudrost". Komentář ke knize od Cala Newporta s nímž musím absolutně souhlasit. Moudrost starověkého světa je v této knize předkládána tak, že se vám dostane pod kůži, nadchne vás a donutí si po čase tuto knihu přečíst znovu. Vřele doporučuji.