Klub piraň

Klub piraň https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79281/klub-piran-79281.jpg 4 12 3

Žádný ze všech dosavadních ročníků mistrovství světa vozů formule 1 nevyvolal mezi fanoušky a příznivci královské disciplíny motoristického sportu tolik emocí a vášní jako ten v roce 2007, kdy se bojovalo nejen na trati, ale především v zákulisí. Největší pozornost k sobě poutal případ dvou nejsilnějších týmů – stájí McLaren a Ferrari. Špionážní aféra, nazvaná Stepneygate podle jména jednoho z hříšníků celé události, nakonec vyvrcholila nejvyšší pokutou v dějinách sportu vůbec. V knize Klub piraň stojící na pomezí fikce a skutečnosti vychází autor z událostí, které tehdy otřásaly celou formulí 1, a domýšlí, co vše se asi muselo dít v zákulisí… titul podpoří společnost Walker&Lambert velkou kampaní, v jednání je i spotřebitelská soutěž o zájezd do zákulisí F1.... celý text

Přidat komentář

RoBertino27
30.05.2021 3 z 5

Velmi zajímavě pojatý příběh, ovšem skrývající určitou pastičku - sice se tváří jako autentický pohled do zákulisí F1, ovšem těch dobarvených a "vylepšených" míst je tam příliš mnoho. Fundovaní fanoušci F1 tu najdou mnoho příměrů a odkazů na opravdové příběhy a reálné události, ale záhy rozpoznají, kde se nůžky fikce a skutečnosti rozevírají.

IYv
04.10.2016 4 z 5

napřed jsem myslela, že to odložím - příliš popisné, rozvláčné, hrdinka někam letí, autor popisuje cestu taxíkem vystoupení, kolik bylo schodů, kolik měla kufrů (volný popis)...ale pak mě to přece jen vtáhlo a přečetla jsem rychle a se zájmem. Přesto, že jsem svět F1 přestala sledovat před dlouhou dobou, potěšila mě zjevná náklonost k rodině Villeneuve (viz inspirace havárií v tréninku na GP Belgie v r. 1982). A koneckonců, dozvěděla jsem se mnoho zajímavostí ze současného života a fungování F1.


martula.07
31.10.2011 5 z 5

Abych řekla pravdu, na začátku jsem ji chtěla zavřít a nechat ji tak navždy, ale jsem ráda, že tomu tak není. Říkala jsem si, že tak zlý to být nemůže, aby ta poutavost končila přebalem a názvem. A nemýlila sem se. Skvělé, překvapující, milé a smutné pomyslné zákulisí formule 1 a úžasného nadčasového týmu Chapman. Princ Charles přišel s úžasnou myšlenkou, která by byla reálně nemyslitelná podle mě. O co by pak v závodech šlo? O kvalitu jezdce určitě ne. Skvělý chlapík, ten Charlie :).

Štítky knihy

automobilový sport Formule 1, závody F1

Autorovy knížky

2011  78%Klub piraň