Klinická hypnóza

Klinická hypnóza https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147374/bmid_klinicka-hypnoza-Qs0-147374.png 4 9 4

Kniha pro lékaře a klinické psychology, kteří ve své praxi mohou a chtějí využívat hypnózy při léčení pacientů.

Přidat komentář

hu_87
09.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Srozumitelně sepsaná, ne pro každého však tolik známá problematika. Autor se zpočátku věnuje různým základním pojmům, typologii "hloubky" hypnózy, různé běžné fenomény, které mohou při hypnóze nastat nebo jakým způsobem lze takovou hypnózu navodit, případně jak se liší dospělí a děti v účincích hypnózy.
Další část je věnovaná indikaci hypnózy u různých duševních nemocech - značná část je věnovaná úzkostným poruchám, žel část o psychotických onemocnění je příliš stručná (nedostatek výzkumů, ale přesto si myslím, že jí i tak šlo něčím obohatit), somatických stesků (ekzémy, bolesti) a využití hypnózy u operací (analgezie).
Vyskytuje se zde i několik fotografií, které autor pořídil při různých sezeních hypnózy.

O problematice vím jen nutné základy, ale přesto pro mě knížka byla příjemným posezením, je napsaná srozumitelně, jasně, zkrátka sice je to odborné téma, ale s tím, že je hodně dobře sepsané. Mimochodem, knížka mohla být klidně o pár set stránek delší, vůbec by mi to nevadilo.

Shindo
28.06.2019 4 z 5

K tejto knihe som spočiatku pristupoval s istou skepsou, hlavne čo sa týkalo navodzovania hypnózy - postup sa mi zdal príliš "jednoduchý" a dokonca som pochyboval o vlastnej hypnabilite. Vzhľadom na to, že profesor Kratochvíl má desaťročia skúseností s výukou hypnózy a dokonca existuje aj hypnosekcia ČLS, presvedčilo ma to.

Kniha je spracovaná celkom zaujímavo, no človek by k nej rozhodne mal pristupovať zodpovedne, nie ako k ezopríručke v štýle "nemáš rád svojho suseda? zhypnotizuj si ho".

Kniha obsahuje okrem teórie aj možnosti navodenia hypnózy, použitie pri jednotlivých problémoch (aj príklady sugescie) ,kazuistiky a nejaké tie obrázky.

Veľmi potešila rozsiahla bibliografia a kapitoly venujúce sa metodológii a výsledkom výskumov (krátke, to dáte). Narozdiel od pochybných cirkusových "hypnotizérov" tu máte všetko pekne podložené. (autor vydal aj inú knihu l, kde sa venuje hypnóze hlavne z výskumného hľadiska).


ripo
12.11.2013 5 z 5

O tom, že aj niektoré choroby sa dajú úspešne liečiť pomocou hypnózy.
toto doma sami neskúšajte ! ..... :)

WEIL
29.06.2011 3 z 5

Jak zhypnotizovat souseda či člověka, který Vám leze na nervy?
V této knize je návod.