Klikař

Klikař https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177739/bmid_klikar-177739.jpg 5 11 2

Michael J. Fox je známý kanadský herec, který se proslavil především svou rolí v trilogii Návrat do budoucnosti. Neméně úspěšné byly ale i jeho další role ve filmech a televizních seriálech. V roce 1991 mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba to však veřejně ohlásil až o sedm let později. Ve svém autobiografickém románu Klikař vypráví svůj příběh o boji se zákeřnou nemocí, která mu nečekaně zasáhla do života.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Lucky man , 2012


více info...

Přidat komentář

MichelleKing
15.07.2023 5 z 5

Dovolte mi krátký úryvek z knihy Klikář, který mě doslova dojal:
,,Po všech těch letech prožitých s Rodinnými pouty a řadou filmových rolí, zejména té z trilogie Návrat do budoucnosti, jsem si zvykl, že se na mě lidé obracejí s různými variacemi na téma: Mám pocit, jako bych s vámi vyrostl. A já k nim vždy pociťoval vděk a úctu - vždyť tihle lidé koneckonců tvořili moje publikum. Spousta toho dobrého, co mě v životě potkalo, mě potkalo právě díky jejich podpoře. Sebe a své publikum jsem odjakživa viděl jako dvě strany jakéhosi výhodného a kulantního obchodu. Jenže to tsunami dobrosrdečnosti, jež se přese mne valilo, mě tomuto obchodnickému pohledu na můj vztah s diváky odnaučilo. Uvědomil jsem si, že to spojení je mnohem niternější, ze jde o vskutku hluboký vztah. Vždyť já s nimi také vyrostl a oni mi teď dávali pocítit, že hodlají stát při mně."

Já s Michaelem taky vyrostla. Když mi bylo sedm let, legendární Návrat do budoucnosti jsem měla shlédnutej snad milionkrát. A Marty byl můj první kluk, který se mi líbil. :) Každopádně, jsem ráda, že jsem byla součástí této knihy.
Michael je velký bojovník. Je inspirací pro všechny lidi s Parkinsonovou chorobou i dalšími nevyléčitelnými nemocemi.
Michael J. Fox je hlavně velkou nadějí. Protože ta přeci umírá jako poslední.

Kirrie
04.10.2018 5 z 5

Je pro mě nemožné napsat tento komentář tak, jak bych skutečně chtěla. Mám v sobě tolik emocí, které se prolínají jedna přes druhou a já ani nevím, kde začít!
Na Mikea jsem narazila teprve před deseti dny, když jsem poprvé zhlédla Návrat do budoucnosti - film s duší a něčím, co dnešním filmům chybí... Dobrá hudba!
Hned mě zaujal, jak vzhledem tak hereckým výkonem, který jako Marty předvedl. Nemůžu však říct, že si mě získal z těch několika rozhovorů, co jsem na Youtubu viděla. Byla jsem si knihou dost nejistá, jestli jí koupit nebo ne, protože jsem měla především zájem o jeho život a jak se prokopal ke slávě. K mému překvapení jsem nečetla jenom o životu s Parkinsonem, já četla celý Mikeův život. A že byl pozoruhodný. Dal by se o tom natočit film.
Na prvních stránkách psal, že pro něj bylo vždy jednoduché zvládat nové úkony. Měl prostě talent pro vše. A to se mi jen potvrdilo touto knihou. Nejenže je Michael skvělý herec, on je i brilantní spisovatel! Jeden z nejlepších, na které jsem kdy narazila. A to je jeho první kniha, co kdy napsal. Tady se totiž neskrývá pouze Mikeův život - v téhle knize je kus duše, bolesti, slávy (o které se jako jeden z lidí nebojí psát), jeho osobní nejistoty a nakonec vykoupení.
Dohnal mě k slzám hned několikrát a na konci mě totálně rozbrečel. A nebylo to snad kvůli lítosti nebo něčemu takovému. Bylo to kvůli nesobecké upřímnosti, kterou do knihy vložil a která mě toho naučila víc, než bych si kdy dokázala představit, že nějaká autobiografie může.

Všechnu čest Mikeu, vážím si tě a přeji ti tvůj poslední velký úspěch - najít lék.


Autorovy knížky

Michael J. Fox
kanadská, 1961
2012  98%Klikař