Klid mocných

Klid mocných https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130349/bmid_klid-mocnych-ylG-130349.jpeg 4 9 5

Detektivní román z přístavního města Terst. Pochybné fondy, nepoctivé realitní dohody, psi s bojovým výcvikem a dost mrtvých těl na to, aby to jednoho vyděsilo: ne tak komisaře Protea Laurentiho. Pro něj to znamená hlavně hodně práce… Jedné noci se komisař Laurenti vrací vlakem do Terstu z konference o bezpečnosti. Ve vlaku je zavražděn jistý Marzio Manfredo. Vyšetřování této vraždy znamená pro Laurentiho jen další starost, kterých má už tak nad hlavu. Musí hlavně zabezpečit oslavy rozšíření Schengenského prostoru. Ilegální skupina, nejspíše pravicově zaměřená, protestuje proti prodeji rozsáhlých pozemků na pobřeží Jaderského moře a hrozí smrtí jednomu z účastníků oslav, známému spekulantovi na mezinárodních trzích. Jeho syn Sedem se navíc zamiloval do Laurentiho asistentky Piny, která se tak nevědomky dostává přímo do středu velkého víru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Die Ruhe des Stärkeren , 2009


více info...

Přidat komentář

tanulda
31.03.2023

(SPOILER) Na rozdíl od předchozích komentářů mě ani tak nerušila "geopolitická poučení" (některá z nich mi ostatně přijdou aktuální i po víc než 15 letech od doby, kdy se děj odehrává), co mi ale trochu vadilo/bylo pro mě neobvyklé, bylo přeskakování v čase a ději během textu - občas jsem se kvůli tomu při čtení trochu ztratila (příklad, který se v knize opakoval: jedné postavě se něco stane, v dalším odstavci je ale tahle postava znovu živá a dozvíme se, jak se to vlastně odehrálo). Kromě toho jsem při čtení měla za chvíli zmatek mezi jmény různých policistů a "mafiánů" z několika zemí. Občas mi kniha nicméně přišla vtipná a celkově bych řekla, že je to taková průměrná detektivka. Spoiler alert: a trochu mě zamrzelo, jak to nakonec dopadlo se psem, přese všechno mi ho bylo líto.

Majdule
05.03.2017 2 z 5

Tahle detektivka pro mě byla do značné míry zklamáním. Nabídla sice zajímavé a osobité postavy i inspirující prostředí a dobu, sice nedávnou, ale pro Evropu významnou, jenže svého potenciálu nevyužila. Pomalý a trochu zmatený rozjezd, který nenabídl jednoznačnou zápletku, se sice nakonec „vyvrbil“, ale zbývá mnoho zbytečného balastu, který příběh nijak neposunuje. Osobně mi vadila i četná geopolitická poučení, která ve mě budila podezření, že se autor živí psaním sloupků do novin a chce je ještě nějak zužitkovat. Ve chvíli, kdy se příběh trochu pohnul, dostal šťávu, tu byl konec. A to konec velmi rychlý až unáhlený, bez vysvětlení některých konsekvencí. Možnosti tu asi jsou, ale jinak vážně nic moc.
50 %


Alpental
26.01.2017 5 z 5

Nevšední detektivní román, čtení plyne trochu pomaleji, ale třeba pasáže z pohledu bojového psa učastnícího se psích zápasů, to jsem zatím ještě nikde jinde nečetl.

Daisy2Little
25.09.2013 4 z 5

Líbilo se mi téma knihy a kdy a kde se příběh odehrává. Jen jsem se dost dlouho nedokázala začíst. Určitě mne to ale neodratilo od jeho dalších knih.

diva
08.02.2013 3 z 5

místy to mělo náběh na slušnou oddechovku, ale zpětně vzato to jako celkek kulhá na všechny čtyři. příběh se dlouho rozjíždí a pak se někam vytratí, autor zřejmě seškrtal posledních 200 stran. hodnotím na 65% a autorovi dám ještě šanci, v jednotlivostech byl znát nevyužitý potenciál