Klaunova zpověď

Klaunova zpověď https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155371/bmid_klaunova-zpoved-155371.jpg 1 3 2

Autor ve své prvotině zachycuje zpověď člověka, který po emigraci začíná znovu a spolu se svým tajemným průvodcem a protihráčem Klaunem se pídí po smyslu života. Pseudofilozofické hloubání o smyslu lidské existence, zasazené časově do konce 20. století v neurčitých reáliích, nemá valnější literární hodnoty Zpověď člověka o hledání smyslu lidského bytí během jednoho roku, kdy se hrdina vydává vstříc "novému" životu... celý text

Přidat komentář

vemdar
18.02.2015 odpad!

Varuji vás lidi, toto dílo je totální škvár. Dočetl jsem to po mnoha letech, kdy se mi tento literární paskvil dostal omylem do rukou. A ted toho lituji jako lítostivý hrdina tohoto románu. Měl jsem tu knihu nevalné hodnoty odnést do sběru papíru už tenkrát, kdy mě bylo méně než dvacet a sám snil o exotice a cestování aniž bych poznal hodnotu, kterou je domov tady a v těch podmínkách a úkolech, které člověk od života dostal. Toho člověka kdo to psal je mi spíš líto. Čtením tohoto příběhu se člověku udělá mdlo z líného životování jednoho zbabělce z Čech co utíká sám před sebou a vlastnímu svědomí navléká masku klauna..no, jdu to odnést do sběru at to má alespon nějaký smysl.

Babo
31.08.2014 3 z 5

Knihu jsem četla poprvé před několika lety a moc se mi líbila. Byla jiná než knihy bývají. Proto jsem se rozhodla přečíst si ji znovu, ale abych pravdu řekla už tak nadšená nejsem. Příjde mi, že si autor hraje na filozofa, ale v podstatě nic nového neobjevuje.
Řešit jestli vzhled je důležitější než charakter je asi problém s malým 'p'.
Autor se snažil být originální , ale tu originalitu povýšil nad příběh.


Autorovy knížky

Martin Zarek
česká, 1973
2003  27%Klaunova zpověď

Kniha Klaunova zpověď je v

Přečtených4x
Knihotéce3x