Klára nad propastí

Klára nad propastí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189099/klara-nad-propasti-189099.jpg 3 51 18

Snad každá jsme někdy řekla, že se z TOHO zblázníme. Že jsme z TOHO na prášky. Že nás z TOHO odvezou. Mně se to stalo. Bohužel. Stalo se mi to na rodičovské dovolené, v tom úžasném období, kdy jsem se starala o dvě malé, krásné a díkybohu zdravé děti. V období, kdy manžel neměl milenku, měl dobrou práci a vlastně nám NIC nechybělo. Jednoho dne jsem se ocitla doslova hubou na podlaze a nebylo cesty jinam než do Bohnic. I tak jsem za to vděčná. Vzala jsem to jako šanci. A mimo jiné napsala knihu.... celý text

Přidat komentář

Aleh
12.04.2020 4 z 5

Klára je na mateřské dovolené. je to úžasné a všechno jakoby zalité sluncem, děti jsou zdravé, manželství klape, nic jim nechybí. Kdo by co za to dal! A kolik by jich bylo. Ale to je právě ono. Všechno funguje, ale nikdo si tak nějak ani nevšimne, že Klára se doslova řítí do propasti. Ale proč? To by si jistě mnozí řekli. Ale těch změn je najednou na jednu křehkou ženu moc. Čtivá, pravdivá, ze života.

BuchtaMaková
13.04.2019 5 z 5

Prostě ze života... Autorčiny knížky mám ráda. Je mi moc blízká pohledem na život a vztahy.


Alena_S
22.02.2018

Je velká škoda, že je kniha od pohledu určena ženám. Přečíst by si ji totiž měli spíš Dušanové - ti, kterým k životu stačí "Je navařeno čili manželka funguje čili vše je v pořádku.. říkala přece už před lety, že to zvládne, ne?" :)

i.stefany
12.08.2017 3 z 5

Kniha popisuje běžný kolotoč mladé maminky na mateřské dovolené, která ve snaze obstát a být všem a ve všem dokonalá, málem zaplatí svým zdravím.

maličkán
04.03.2017 3 z 5

Asi vhodná četba pro mladé maminky. Pro mě, co mám již 3 dospělé syny asi s křížkem po funuse.

Nicol13
10.02.2016 3 z 5

Ze začátku mi kniha nešla číst. Přišla mi nudná a chtěla jsem ji odložit. Prostě popis každého dne. A každý den se dělo téměř to samé. Naštěstí se snažím každou knihu dočíst a nelituji toho.
Zhruba od poloviny začala být zajímavější. Autorka začala více popisovat i svoje pocity.
Jen škoda, že ke konci nebylo trošku víc rozvinuto, jak žije hlavní hrdinka dál...
Jinak doporučuji některým ženám, nejen maminkám. Ono fakt není zdravé všechno moc hrotit.

Nikuskaaa
27.08.2015 4 z 5

Autorka je velice otevřená, což se mi líbí. Myslím, že kniha může některým maminkam otevřít oči

VladkaBU
01.09.2014 2 z 5

... to mě nebavilo, anotace mě zlákala, ale výsledek nijaký. Z reálného světa člověk v knize přechází do jiného příběhu, ale tam se stále promítá denní realita - DM, Tesco, Vyprávěj... to mi tam vadilo

Peace
16.05.2014

Knihu jsem nedočetla, což se mi často nestává. Nebavila mě...

hrubik
23.01.2014 5 z 5

Bylo to velmi reálné, velmi emotivní. Občas jsem se u knížky smála, občas plakala. Sama jsem máma dvou dětí, stejně jako Klára mám chlapečka a holčičku, dva roky od sebe. Občas jako bych četla svůj příběh. Myslím, že každý z nás má někdy pocit, že stojí nad propastí. Jsem ráda, že jsem na mateřské do té propasti nespadla, ikdyž občas se divím, že jsem se z toho vážně nezbláznila :-)

sabca
31.12.2013 4 z 5

Krásně popsán život matky dvou dětí jak každodenní kolotoč starosti o děti a práce v domácnosti může skončit. Knihu by si měla přečíst každá mladá mamina, a zjistí že není důležité mít všechno akorát pokud nechce skončit na psychiatrii.

bookcase
19.07.2013 2 z 5

zase ty detaily. Fakt mi tam lezly na nervy. Slohová práce. Škoda, čekala jsem trošku víc.

Vendelína
28.06.2013 3 z 5

Jednoduchá kniha, která nutí k zamyšlení. Mně se naopak líbil popis všech těch každodenních rituálů, protože o to tam přece jde. Je to tak jednotvárné, že se z toho může člověk zbláznit. Jen mě mrzí, že jsem se nedozvěděla víc pocitů, emocí, které provázejí takový psychický kolaps. Jinak průměrné čtení na jeden den.

Niki
04.11.2012 1 z 5

Podprůměrná kniha o rutině každodenního života matky dvou dětí. V ději nebylo žádné napětí, ani gradace. Nebavilo mě pořád číst o tom co měli k jídlu (podrobně popsané).

skulenka
02.10.2012 3 z 5

Průměrná kniha, která zaujme svým tématem, avšak jde poznat, že se jedná o prvotinu autorky. Některé pasáže jsou zbytečně dopodrobna rozepsány, některé by zasloužily více prostoru. Dle mého názoru, se v knížce najde aspoň trochu každá matka na mateřské dovolené...

danazeskolky
20.08.2012 3 z 5

Zajímavá kniha, ale přidávám se k ostatním komentářům, že to mohlo jít víc do hloubky. Nejdřív jsem si myslela, že jednotvárný popis každodenní rutiny je jen pro ilustraci a že se to potom nějak víc rozjede, ale škoda... K zamyšlení to však určitě pro mladé (a vlastně i starší) maminky (i tatínky) je.

1alena1
01.08.2012 3 z 5

Trošku zklamání nad jednotvárností příběhu, ale snad poučné pro mladé maminy, které jsou v podobné situaci. Takže by bylo vhodné si toto přečíst a poučit se, co je a co není důležité v životě.

simonabr
29.06.2012 3 z 5

Téma jistě moc zajímavé, ale čekala jsem, že autorka půjde víc do hloubky a pocitů hlavní hrdinky, pořád spíš jen klouzala po povrchu, ikdyž člověk přinutí přemýšlet nad tím, co je a není v životě důležité.