KI v každodenním životě

KI v každodenním životě https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117708/ki-v-kazdodennim-ziv-117708.jpg 5 7 2

Základní principy jednoty ducha i těla. Lidé dnes mají tendenci si myslet, že jediné co je z nás viditelné, je tělo a zapomínají na mysl. Z tohoto důvodu lidé nemohou plně využívat vlastní schopnosti a snadno propadají negativnímu smýšlení. Mysl hýbe tělem a tomu se říká princip Ki. Abyste pochopili zásady Ki a praxi v každodenním životě, je třeba používat mysl a tělo správně a změnit smýšlení na pozitivní. Díky tomu pak můžete plně využít své schopnosti. První část knihy se hlouběji věnuje principům Ki a autor v ní uvádí řadu praktických příkladů, které může každý snadno následovat. Pokud příklady následujete správně, pochopíte základní význam Ki. Ve druhé části knihy autor podává podrobné a konkrétní příklady toho, jak aplikovat principy Ki v každodenním životě.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Ki in Daily Life


více info...

Přidat komentář

asakz
03.12.2023 5 z 5

Velmi prostá kniha, s několika málo jednoduchými technikami a principy, které ale skutečně fungují! Koiči Tohei je skromný, ale přesto přesvědčivý, nepředkládá čtenáři žádnou složitou teorii/filosofii, ale přesto říká podle mne úplně vše, co je podstatné, a to takovou formou, že to musí pochopit každý. Dokonce se domnívám, že by člověk putující za štěstím a sebepoznáním zcela vystačil s touto jedinou knihou (pokud by tedy vůbec nějakou knihu potřeboval kromě vlastního svědomí a upřímnosti). Velmi doporučuji.

Inika
14.08.2014 5 z 5

Od doby, kdy jsem si tuhle nenápadnou knížku pořídil (krátce potom, co vyšla), jsem si ji přečetl už nesčetněkrát a znovu a znovu mám důvod si ji číst. Na první pohled se to může zdát jako knížka pro týpky co se věnují aikido (alespoň podle obrázků na obálce i uvnitř knihy). Když se tím člověk nenechá zmást a skutečně se zabývá tím, o čem kniha pojednává, pak to dokáže uchvátit.
Samotné čtení ale nestačí. Dokud jsem nezačal sám na sobě zkoušet, co je v knize popsáno, nedokázal jsem docenit hloubku myšlenek, které K. Tohei z vlastní zkušenosti předává.


Štítky knihy

čchi-kung

Autorovy knížky

Koiči Tohei
japonská, 1920 - 2011
1996  91%KI v každodenním životě