Kéž bys tu byla

Kéž bys tu byla https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502774/bmid_kez-bys-tu-byla-Pyq-502774.jpg 4 13 4

Knižní prvotina známého herce, muzikanta a scenáristy. Literární svět Bořka Slezáčka je plný lidí, kteří vedou na první pohled zcela všední životy. To ale neznamená, že nezanechali otisk v duších ostatních – právě naopak. Co se skrývá za osudy těch, které denně míjíme bez povšimnutí? Stylový koktejl v úspěšném filmovém žánru komediálního dramatu neboli dramedy, přitažlivě převedený do beletristické podoby. Příběhy obyčejných mužů a žen v neobyčejně čtivé sbírce povídek, plné hořkého humoru i neúprosné reality.... celý text

Přidat komentář

Dimas
včera 4 z 5

Bavilo, přestože povídky nemusím.

L.Helena
30.07.2023 4 z 5

Po knize jsem sáhla spíš ze zvědavosti, aniž bych předem četla anotaci či jiné recenze. Překvapilo mne, že se jedná o povídky, tento žánr prostě moc nemusím. Kniha obsahuje povídky výborné, dobré i takové, které mě nezaujaly. Líbí se mi jejich rozmanitost, autor zabrousil do světa celebrit, rádoby celebrit i docela obyčejných lidiček. V některých postavách jako bych poznávala známé osoby, jak ty veřejně známé, tak i ty, které znám jen já, ale možná i vám budou připomínat lidi z vašeho okolí, či situace, které důvěrně znáte. Naprostá pecka je poslední, nejdelší povídka Doktor z hor. Vyprávění neustále balancuje mezi komickou a tragickou polohou. Já jsem se u ní bavila, ale občas mi až zatrnulo. Ostatně jako i při čtení mnohých z těch ostatních povídek.


ilona6336
01.06.2023 5 z 5

Skvělá prvotina. Po záplavě ponurých severských krimi příběhů velice příjemná změna. Povídky z rozmanitých prostředí. Obyčejné příběhy popsané s jiskrou. Nenudila mě ani jedna z nich. Pan Slezáček mě velice příjemně překvapil a doufám, že se nebude jednat o ojedinělý počin a bude v psaní pokračovat. Vřele doporučuji.Skvělé čtení na dovolenou :-)

Kanylka
21.11.2022 2 z 5

Soubor povídek tak říkajíc "ze života".