Když vlasy poslouchají

Když vlasy poslouchají https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505412/bmid_kdyz-vlasy-poslouchaji-2LW-505412.jpg 4 4 3

Kniha Když vlasy poslouchají je byznysovou autobiografií předního českého kadeřníka Tomáše Arsova. Prostřednictvím jeho upřímného vyprávění se vůbec poprvé dozvídáme skutečný příběh, který se odehrával na pozadí budování jeho dnes úspěšného byznysu. Úspěchy i prohry vyprávěné z dnešního nadhledu doplňuje o myšlenky , které se mu tehdy honily hlavou a pocity, které doprovázely každé jeho rozhodnutí. Kniha je v závěru obohacená o byznys rady a osobní doporučení. Celý příběh dotváří fotografie a trefná grafika.... celý text

Přidat komentář

Mr.Fox
01.11.2023 3 z 5

Četba na cca 3-4 hodinky. Jednoduchá, bez složitých myšlenek. O pana Arsova jsem se začal zajímat po přečtení článku v jednom časopisu, kde v rozhovoru rozprávěl o syndromu vyhoření, kterým si prošel. Něco jsem si o panu Arsovu načetl a naposlouchal s ním podcast, načež jsem objevil i tuto knihu. Ta je psána a vydána loni, tedy předchází aktuálním strastem. Provádí nás mládím autora, zdravotními problémy, hledáním své cesty a místa v životě, svými sny, vztahy, překážkami, pády a samo sebou i úspěchy. Autora jsem znal již dříve od vidění z TV pořadu, z vyprávění známých, co jej navštívili v pražském salonu a setkal jsem se i s jeho kosmetickými produkty. Teprve z této knihy mám však pocit, že jsem jej poznal doopravdy. Předchozí poznání byla spíše taková póza (v dobrém slova smyslu) úspěšného českého byznysmena a kadeřníka. Knize vydané vlastním nákladem sice chybí určité standardy a divím se, že se zde někdo vůbec podepsal pod korekturu, hlavně za ten závěr... Nicméně o to více je to autentické a já živě vidím před očima pana Arsova, jak sedí strhaný po celém dni na nohou večer doma u notebooku a dlouho do noci buší do klávesnice tento svůj příběh a vzpomínky. :-) A je to nakonec docela fajn, autor je mi sympatický, na svůj mladý věk si vybudoval poměrně velký a stabilní brand, měl dost štěstí, ale také ctižádosti jít si za svým snem a po každém pádu vstát a jít dál. Kniha je psána upřímně, lidsky a bez příkras, věřím zde autorovi vše a jsem rád, že se takto otevřel. Mohl zabrouzdat i do dalších témat a oblastí svého života, které by pro čtenáře byly jistě také zajímavé. A pozor, ač nese kniha název "Když vlasy poslouchají", o vlasech jako takových v knize vůbec není řeč - žádné rady k péči, střihu, prostředkům apod., tak ať nejste zklamáni. ;-)

klara.franta
28.07.2023 3 z 5

Čtivé, krátké, ale...
Příjde mi, že se Tom snaží motivovat ostatní, jak z ničeho udělat něco, ale už nevíme jak. Kde se vzaly všechny ty peníze a měl jen štěstí na lidi kolem sebe? Ještěže po dokonalosti přišli i nějaké faily, je to uvěřitelnější.
Kniha je zajímavá k osobě Tomáše Arsova, dozvíte se zajímavé poznatky o něm, jeho životě a jeho práci. Na konci knihy se mi líbí rady a doporučení.


iveta3689
25.07.2023 4 z 5

Pěkná knížka, mile napsaná. Je vidět, že autor není spisovatel, texty jsou jednoduché. Je to ale bez zbytečné omáčky, psané s pokorou, ale i hrdostí, co dokázal.

Štítky knihy

vlasy a účesy

Autorovy knížky

2022  75%Když vlasy poslouchají

Kniha Když vlasy poslouchají je v

Přečtených6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x