Když se pes směje

Když se pes směje https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89719/bmid_kdyz-se-pes-smeje-5z7-89719.jpg 3 19 5

Tomáš je kluk z bratislavského sídliště, zrovna mu bylo patnáct, kapesné je směšně malé, holkám ve třídě vyrostla prsa, otec a matka prudí. Prostě těžký život. Za slupkou drsňáka, který pro sprosté slovo nebo nějakou jízlivost nejde daleko, je ale pořád jen poctivým a hodným klukem, který si chce užívat života, randit, jezdit na kole, chatovat s kámošema a mít kolem sebe lidi, které má rád. Někdy se i tohle zdá jako příliš velká očekávání…... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Keď sa pes smeje , 2009


více info...

Přidat komentář

trudoš
16.04.2018 2 z 5

Jestli čekáte knihu podobnou zápiskům Adriana Molea, tak narazíte. Podobná je snad jen bezdějovost, která je ústředním problémem většiny deníků. Tomáš je sice zástupcem současného puberťáka, na rozdíl od Adriana si ale nehraje na nic výjimečného. Paradoxně mu tak chybí právě prvek originality, jenž by z něho dělal čtenářsky atraktivní figuru. Což ovšem neznamená, že by autor nedokázal trefně vystihnout pohled mládežníka na svět dospělých. To je však jediná rovina, která mi v příběhu fungovala.
Náš „obyčejný“ klučina chodí do školy, do posilovny, do mekáče a samozřejmě se psem ven. Kolem jeho lásky k fence Žofii se vůbec točí převážná část knihy - když přehlédneme Tomášovu drsňáckou pózu, zjistíte, že Žofie je jediná jeho jistota. Život se mu jinak skládá z chatování s kámoši, neustálého dohadování s rodiči a samozřejmě začínajícího zájmu o holky. Pročež dojde na rodinnou krizi a je vymalováno. Naneštěstí barvami, které mě vlastně nijak nezaujaly, přestože v základu špatné nejsou.

Koňadra
19.12.2016 3 z 5

Ako vlastník jazvečíka, vlastne jazvečíčky, ctenej fräulein Nastassie von Kotzowski (pravým meno Nasťa z Kočoviec), som sa pobavil. Autor nepochybne zažil mnoho stresujúcich životných zvratov a oči spúchajúcich momentov, aké môžu zažiť len ľudia, ktorí sa podujali krotiť tieto smrtonosné šelmy.


helena4046
10.01.2016

Dobře napsaná kniha. Popisuje běžný život, rodinné vztahy. Čtivá pro dospělé i pro mládež.

eloušek
31.05.2014 3 z 5

knížky se mi moc nelíbila je taková bez štavy :/

ipe
03.02.2012 4 z 5

Moc fajn kniha. Hodně vážných témat už dotírá na patnáctiletého hrdinu a on to snáší statečně a bez patosu. Vtipně vystižená mnohdy neradostná realita dnešních dnů. Lásky, nevěry, přátelství a taky stárnutí a smrt. Líbilo se mi to moc.

Autorovy další knížky

Juraj Šebesta
slovenská, 1964
2011  60%Když se pes směje
2013  64%Venusshe (Perný týden)
2015  40%Triezvenie