Kdyby zvířata mohla mluvit

Kdyby zvířata mohla mluvit https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114878/kdyby-zvirata-mohla-mluvit-SQy-114878.jpg 2 16 5

Kdyby zvířata mohla mluvit lidskou řečí a na úrovni našeho vědeckého poznání podat zprávu o svém způsobu života, o svých speciálních stavebních konstrukcích a o četných podrobnostech svého individuálního konstrukčního plánu, bylo by to všechno jedinečnou chválou Stvořitele. Pojďme si je poslechnout… 2. vydání

Duchovní literatura Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Ethics
Originální název:

Wenn Tiere reden könnten , 1990


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
15.09.2022 1 z 5

Koukám staré vydání, kam se pořád plete Bůh a Stvořitel... trapný.

Hledani_Pravdy
30.11.2021 5 z 5

Vynikající kniha napsaná předními odborníky v oboru informační technologií a teorie dizajnu - prof. Dr. Ing. Wernerem Gittem a Dr. Karl-Heinz Vanheidenem. Knížečka je určena zejména pro mladé čtenáře a z povahy tématu sleduje něco úplně jiného, než suchý a technický přesný popis zvířecí říše, jak si někteří v komentářích stěžují. Cíl knihy autoři splnili dokonale - představit lidem konstrukční, informační i vztahovou komplexitu a dokonalost živé přírody a poukázat tak na zřejmý fakt, že je dílem moudrého Stvořitele.

Autoři zároveň odhalují argumentační fauly a nesmyslné argumenty tzv. evoluční teorie, za což jim patří velký dík. Je zajímavé, že lidem nevadí, když evolucionisté brojí proti Bohu, proti Bibli, proti křesťanství, proti inteligentnímu dizajnu přírody dnes a denně z televizních obrazovech i učebnic a encyklopedií ... to je v pořádku, ale když někdo začne odhalovat podvody a klamy zastánců evoluce a materialismu, hned se zvedá vlna nevole a odporu. Zvláštní, jak se lidský mozek nechá snadno oklamat, ale jak těžké je pak ukázat mu, že byl oklamán.

Autoři knihy se v žádném případě nesnaží o něco, z čeho jsou některými zde přítomnými komentujícími obviňováni. Jejich cílem není propagovat nějaký -ismus, ale poukázat na donekonečně ignorované vědecky platné a relevantní argumenty zastánců inteligentního dizajnu, které nebyly evoluční komunitou do dnešních dnů uspokojivě zodpovězeny a zůstávají tak ležet bez povšimnutí, jako údajná kreacionistická klišé. Nikoliv, nejedná se ani o klišé ani o otřepané argumenty, ale o závažné a vědecky prokazatelné skutečnosti, které škrtají ten fantaskní globální evoluční příběh od velkého třesku k člověku se vší jeho nahodilostí a miliardami let.

Kniha není koncipována jako argumentační, ale jako inspirativní čtení z neobvyklého úhlu pohledu, který je dnes již téměř zapomenut.

Panu profesoru Gittovi patří obrovský dík a stejně tak i českému překladateli.


Bomartina
18.02.2020 2 z 5

Informace o zvířatech jsou fascinující, bohužel to, jak autoři brojí proti evoluční teorii, je na mě trochu moc.

TheRaven
28.11.2015 odpad!

Další z dlouhé řady propagandistických knížeček, které by chtěly nějakým způsobem napadnout evoluční teorii o vzniku druhů a dojíždí na až vtipně rozsáhlou nevzdělanost autorů. Ti se ani nesnaží předestřít cokoli nového a pouze v trochu odlišné formě oprášili ty nejotřepanější kreacionistické argumenty a klišé, které už tisíckrát zazněly a bohužel musely být také tisíckrát zodpovězeny. Ale jak se zdá, zde je veškerá dobrá vůle marná. A to je i důvod, proč zde neuvádím příklady, protože se jedná přesně o stejné otázky, které naleznete v každé diskuzi i knize věnované danému tématu. Je mi trochu zatěžko věřit, že argumenty zde uvedené by opravdu v dnešní době mohly přesvědčit někoho, kdo se setkal s jakoukoli přírodní vědou alespoň na základní škole. Stačí totiž knihu otevřít nezávisle na několika místech a v každé větě, ba v každém odstavci naleznete za načechranými a neobratně použitými odbornými slovíčky zcela zásadní a fatální logické hrubky, které celý text degradují na politováníhodný odpad. A pokud autor od počátku vychází ze zcela chybných předpokladů, jak vůbec může po čtenáři chtít, aby pokračoval ve čtení? Zvlášť když se za každým tvrzením neskrývá nic jiného než „to Bůh“. Zdá se, že text tedy neslouží ani tak jako příspěvek do diskuze, ale spíše jako prostředek k potvrzení vlastního názoru. Pomyslnou korunu celému textu nasazuje závěr, v němž se autoři mimo jiné pokoušejí dokázat, že současná věda o stáří Země a datování na základě radioaktivního rozpadu určitých prvků jsou od základu chybné a existují mnohem silnější důkazy pro hypotézu, že Země je stará 6000 let, jak v sedmnáctém století s použitím údajů z Bible spočítal arcibiskup James Ussher. A já si bláhově myslel, že tohohle se už opravdu nedrží ani ti nejzapřisáhlejší z nejzapřisáhlejších. A to by asi stačilo, protože to tak nějak mluví za vše. ;)

rados
03.12.2014 5 z 5

V knize jsou představeny zvířata jako naprosto dokonalé stvořené jedinečné bytosti-jakoby mluví a komentují to jak důmyslně a složitě jsou stvořena...
-a zároveň vyvrací nepotvrzenou evoluční teorii-jakožto naprosto nedokazatelnou a mylnou.
Potvrzuje se zde fakt, že všechny zvířata byly stvořeny najednou a nikoli se postupně vyvíjela po obrovsky dlouhou dobu pomocí různých mutací či poslupným vývojem.
,, Konstrukční,, popis jejich těl to naprosto vyvrací, že by se mohly postupně vyvíjet- jejich dokonalá těla by totiž nemohla fungovat - kdyby nebyla naprosto funkčí hned. Vynikající- doporučuji : -)

Štítky knihy

zvířata, fauna

Autoři knihy

Werner Gitt
německá, 1937
Karl-Heinz Vanheiden
německá, 1948

Kniha Kdyby zvířata mohla mluvit je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce25x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x