Kdo si prdnul u dvora

Kdo si prdnul u dvora https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259015/bmid_kdo-si-prdnul-u-dvora-QWe-259015.jpg 4 37 10

Račte vstoupit do načančaného světa královského dvora, kde se právě princ Joachim uchází o ruku sličné princezny Lenky. A vtom se to stane! Otázka z názvu knihy přináší zápletku téměř detektivní. Roztomilá obrázková knížka vtipně zpracovává situaci důvěrně známou každému dítěti z mateřské školky. Prděli už dinosauři, prdí i krávy, opice a samozřejmě také člověk. Všichni prdí. A kdo tvrdí, že ne, ten prdí ze všech nejvíc! Pro čtenáře od tří let.... celý text

Přidat komentář

simca9342
30.12.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Kdo udělal ten puch ?
Jisté je jedno: nebyl to duch!
Ani král nebo královna,
nikde ani mrak, obloha je dnes jako malovaná.
Kdo, že to nakonec byl?
dozvíte se než včela vysaje z květu pyl :)

Litocha
22.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Škoda, že se autorovi z nesporně originálního námětu nepodařilo vytěžit více. Takhle knížka svou úsečností, nelogickým jednáním postav a zkratkovitostí zůstala na půli cesty (i když princezna Prdlenka pobavila, to zase ano).


ještěrka38
16.09.2021 3 z 5

Myslím, že knížka je dobře udělaná, text je jednoduchý a pro děti srozumitelný. Určitě vhodná kniha k povídání si s dětmi na dané téma. :-)

SlamLenka
08.07.2019 3 z 5

** přečteno díky mé kamarádce - sběratelce divnoknih **
Triviální a předvídatelný příběh, na druhou stranu je však mile podaný a doplněný o krásné ilustrace. Chybí mi ale tak trochu přesah (nějaká pointa), naopak zbytečný mi přišel kýčovitý závěr (ale pravdou je, že ten asi do pohádek tak nějak patří...).

katerina9455
24.02.2019 odpad!

Tohle si nezaslouží ani jednu hvězdu. Téma, které je tabu a je si třeba o něm promluvit s dětmi ve školce či škole, ale rozhodně není třeba o něm psát knížku. Vtipné? No neřekla bych! Chabý příběh, který by si kdejaká učitelka či rodič vymysleli z fleku a možná i mnohem lepší. Navíc ta pointa příběhu? Nejprve svalování viny jeden na druhého a na závěr se princezna odhalí pouze díky babičce a je dokonce oslavována. O tématu je jistě třeba mluvit s dítětěm, vysvětlit, že se jedná o přirozenou věc, není se třeba v kolektivu posmívat, ale na druhou stranu jsou nějaká pravidla chování a bez zábran si prdět kdekoli a kdykoli také nemůžeme. Ale za mě na takovou diskuzi nepotřebuji kupovat knížku za cca 200 Kč.

Weweuka
12.01.2019 3 z 5

Pro děti velmi lákavé téma, avšak zpracování dle mého soudu ne příliš vydařené. Postavy se navzájem obviňují... přitom jde doslova o prd!:) Nepřijde mi vhodné se takovou dobu na oslavě narozenin věnovat pšouku, na správné oslavě není prostor řešit zbytečnosti.

Knižní střípky
05.02.2018 3 z 5

Knihu jsme s dcerou objevily v knihovně a zvědavost nám nedala a půjčily si ji. Název mě natolik zaujal, že jsem si knihu přečetla i já sama. Příběh je jednoduchý, krátký, doplněný o pěkné ilustrace.

lushi
02.06.2016 5 z 5

Rozkošná a jednoduchá knížečka, u které se budete popadat za břicho. Opravdu skvost do knihovny, ohromné ilustrace skrývají spoustu roztomilých a vtipných detailů. Na dětech zatím netestováno.

anetka.repova
18.09.2015 4 z 5

Milá, vtipná knížečka :D

cori
16.09.2015 4 z 5

Naprosto kouzelná knížečka s krásnými ilustracemi a dokonalým grafickým zpracováním přináší odpověď na otázku, co dělat, když si někdo ve společnosti hlasitě prdne.
"U dvora se prdělo jako všude jinde a nikdo se za to nestyděl ani na to zbytečně neupozorňoval."

Autorovy knížky

2015  74%Kdo si prdnul u dvora

Kniha Kdo si prdnul u dvora je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x