Kdo jste, doktore Sorge?

Kdo jste, doktore Sorge? https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93460/kdo-jste-doktore-sorge-93460.jpg 4 8 2

Napínavá četba o vedoucím pracovníku mezinárodního komunistického hnutí, který ve třicátých letech vstoupil do sovětské zpravodajské služby a dík své obratnosti, smělosti a mimořádným schopnostem pronikl k nejtajnějším plánům a dokumentům nacistického Německa a Japonska.

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Svět sovětů
Originální název:

Richard Zorge , 1965


více info...

Přidat komentář

pavels36
03.08.2019 4 z 5

Velmi zajímavý a realistický příběh Richarda Sorgeho. Jednu hvězdičku jsem musel ubrat, neboť bylo vidět jak spisovatel hodně tlačí na pilu se Sovětským svazem a komunistickou propagandou. Je mi jasné,že by asi autor v domácím prostředí jinak neobstál. Avšak jako celek knihu hodnotím velice kladně. Špionážní služba v komiterně za doby druhé světové války byla mnohem více propracovanější než německý abwehr. V této knize jasně mezi řádky poznáte jak fašismus měl velké díry ve špionážních službách a jak celý systém nebyl ucelený oproti tehdejšímu Sovětskému svazu či Velké Británii nebo USA. Rozhodně doporučuji ke čtení,neboť příběh měl hlavu i patu, děj a myšlenku zachycenou skutečností.

MadlaBo
17.03.2013 5 z 5

Vynikající dílo jsem přečetla jedním dechem záhy po vydání. Musím však opravit Vaše označení "vedoucí pracovník mezinárodního komunistického hnutí",neboť tím nemohl být. Doktor Richard Sorge pracoval v utajení a navíc jako tiskový atašé německého velvyslanectví v Japonsku, kde ho Japonci odhalili a popravili půlroku před koncem války. Čest jeho památce. Jeho zásluhy byly oceněny vyznamenáním až v r. 1964.
Knihu mi opět připomnělo letošní vydání DVD "Proslulý špion Richard Sorge". Původni film "Kdo jste, doktore Sorge"
z r. 1961 je bohužel stále nedostupný.