Kdo chce koťátko?

Kdo chce koťátko? https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204492/bmid_kdo-chce-kotatko-204492.jpg 5 19 5

Leporelo pro nejmenší popisuje jeden den malého kotěte, od jeho probuzení až po večerní usínání. Kotě prozkoumá vše, na co během dne narazí. Občas samozřejmě něco poplete, ale přátelé mu vždy napoví, jak je to správně...

Přidat komentář

PaniWiga
07.11.2020 5 z 5

Krásná kniha pro malé čtenáře. Verše jsou půvabné a čtou se skoro samy. A to i přes to, že jeden dva verše mi tam příjdou nějak navíc - jako by byly z jiné knihy, nebo zkrátka autorku napadly, hezky se to rýmovalo, tak je tam "napasovala" tak nějak navíc. Ale to knize neubírá na kráse. A hlavně na oblíbenosti. Obě dcery se dožadovaly mnoha a mnoha a mnoha opakování.

laura
18.08.2020 5 z 5

Další z klenotů mého dětství.

Ten, kdo je chce, ať nekřičí, ať řekne tiše: Čičičí..

Já jsem ten příběh milovala. A když znovu po létech vyšlo leporelo, musela jsem ho mít - abych z něj mohla předčítat vlastním dětem. A zase se na chvíli vrátit zpátky proti proudu času - do dětství. Kde bylo tak hezky a bezpečně...

To koťátko se diví: Páni! Tady je toho na dívání...


Briv
29.03.2020 3 z 5

* Přiznám se, že knihu z dětství neznám, ale teď jsem na ni náhodou narazila v knihovně a půjčila jsem ji pro našeho synka. bohužel mám pocit, že ilustrace mívá Helena Zmatlíková v jiných knihách mnohem lepší (třeba kohoutky vody na listech tulipánu pro berušky mi evokovaly kříže :). Hlavně mi asi vadily některé rýmy - jako když se něco snažíte vymyslet, nejde to, tak tam dopasujete cokoliv, hlavně ať to sedí.
Našemu kloučkovi se to líbí, moc rád si ji prohlíží. v 11. měsíci měl s knížkami trochu pauzu, vůbec ho nezajímaly a tahle ho přivedla zpátky. Několikrát za den mi ji nosil, chtěl z ní předčítat a na ni se naučil (velmi něžně) otáčet stránky. Za něj 5*.

Petja
21.07.2018 5 z 5

Nestárnoucí klasika od Mileny Lukešové s překrásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Koupila jsem ji v antikvariátu pro dcerku a při prvním čtení jsem si uvědomila, že jsem ji v dětství sama měla, ale četla jsem ji tak často, že se úplně rozpadla. Škoda, že se v poslední době nedočkala dotisku.

Viol
03.05.2016 5 z 5

Spíš kniha pro mladší, ale jinak hezká kniha. :D