Kde všechno začíná

Kde všechno začíná https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499805/bmid_kde-vsechno-zacina-5YT-499805.png 4 21 5

Seznamte se se sestrami Gellerovými: Beck, Claire a Sophie, trojicí silných žen, jejichž ovdovělá matka Marti zanedlouho zemře. Ještě předtím se ovšem postará o to, aby se její skromná pozůstalost rozdělila mezi dcery rovným dílem – včetně částky za letní chatu na ostrově Mount Desert v Maine, která se má prodat. Nejstarší sestra – Beck, novinářka na volné noze, žije v manželství připomínajícím spíše sourozenecký vztah. Ve skutečnosti její manžel o svém milostném životě cosi znepokojivého tají. Pro Beck je rodinná letní chata zásadní – touží zde uskutečnit svůj životní sen: napsat román. Prostřední sestra Claire je úspěšná dětská kardioložka, která má od začátku pocit, jako by do rodiny snad ani nepatřila. Je po rozvodu, v zajetí neopětované lásky k nesprávnému muži a pomalu zjišťuje, že byť je srdce její profesí, zdaleka to neznamená, že rozumí jeho fungování ve vlastním životě. Nejmladší sestra Sophie vede zdánlivě skvělý život – podle Instagramu to vypadá, že je plný úžasné práce, celebrit, módy a sexu. Ve skutečnosti je to ale vratký domek z karet, který se může každou chvíli sesypat. A když na scénu vstoupí ještě C. J. Reynolds, tajemný Jižan, který má vlastní skrytou minulost, osud chaty v Maine – a sester samotných – nabere úplně jiné obrátky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

It All Comes Down to This , 2022


více info...

Přidat komentář

markej
16.04.2023 4 z 5

Román Kde všechno začíná je odpočinkovým čtením o třech sestrách, kterým umře maminka, a ony se musí vyrovnat s touto ztrátou a vyřešit dědictví, přičemž se odhalí nejedno tajemství, jak se dá očekávat

Knížka splnila moje očekávání, mám takovéhle příběhy jednoduše ráda. Všechny tři sestry byly velice silné osobnosti (byť byla každá jiná), jež si se svým životem dokážou poradit, i když chvilkově propadnou sebelítosti, byly velice dobře vykresleny.

Od autorky jsem četla i román Dáma z dobré rodiny, v němž přibližuje život americké bojovnice za ženská práva Alvy Vanderbiltové, ten se mi taky moc líbil a s radostí ho můžu doporučit.

Hodnocení: 4* z 5*

Mermaida
19.03.2023 2 z 5

Tak tohle mi teda moc nesedlo. Bylo to zdlouhavé, rozvláčné, bez spádu. Bylo to takové bez energie. :-(


iška
14.11.2022 2 z 5

Já se podepisuji pod hodnocení Šánky. Jen bych dodala, že podstatně více mi sedly dvě, u nás vydané, předchozí autorčiny knihy. Tato mě moc nebavila.

Šánka
13.11.2022 3 z 5

Kdybych měla jedním slovem charakterizovat tento příběh, tak řeknu zdlouhavé, a pokud mohu něco doporučit k tomuto románu, nečtěte anotaci, ta prozrazuje příliš mnoho.
Na knihu jsem se těšila a první třetina se i slibně rozjízděla. Vztahový propletenec tří sester, v němž každá má nějaká svá tajemství, nedořešené trable ve svém osobním životě, to vše vypadalo na pěkný příběh. A on to nakonec i byl, jenže po slibném začátku se vše strašně táhne, chybí tomu dramatičnost, je to takové ospalé. Mně nevadí to rozjímání, šťourání se v citech a pocitech, ale musí to mít nějaký spád a posun. Tady to trvalo straaášně dlouho.
Jsem moc zvědavá na další komentáře, jak se kniha bude hodnotit. Já přidám za námět * a jsem moc ráda, že jsem tuto bitvu vyhrála.

bookcase
03.11.2022 4 z 5

Hutný román o rodině a vzazích mezi jejím členy. Místy trochu zdlouhavý, některé pasáže bych zkrátila, bylo tam moc toho typického amerického rozebírání a řešení problémů, ale jinak se četl dobře.

Autorovy další knížky

Therese Anne Fowler
americká, 1967
2014  84%Z jako Zelda
2019  82%Dáma z dobré rodiny
2022  70%Kde všechno začíná