Kde bydlí sluníčko

Kde bydlí sluníčko https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46491/kde-bydli-slunicko-46491.jpg 4 11 4

Půvabná knížka pohádek pro nejmenší děti od spisovatelky Jany Ruthové s ilustracemi Marie Brožové, plná krásy, něhy a útulného bezpečí domova. Kniha vhodná pro začínající čtenáře i pro čtení na dobrou noc, aby dětem přinesla kouzelné sny. Sourozenci Janinka a Jirka v se v deseti příbězích osobně seznámí se sluníčkem, měsíčkem, hvězdičkami, bouřkou, větrem, mrazem, sněhem a dalšími bytostmi, které obývají nebeskou chaloupku uprostřed obláčků, ale často se chodí podívat i na zem, kde vytvářejí počasí, pomáhají lidem a někdy tropí neplechu. Vlídným a moudrým průvodcem při poznávání světa se dětem stává jejich babička.... celý text

Přidat komentář

rencovav
12.02.2021 5 z 5

Tohle je tak kouzelná knížka. Samozřejmě, ilustrace Marie Brožové jsou samy plné příběhů, dívat se na jeden obraz je jako číst pohádkovou knížku. Pohádky, které z nich vybrala a sepsala Jana Ruthová, jsou milé, plné dobra a úsměvů, vhodné pro děti i pro dospělé. Poučné, hravé, plné fantazie, zároveň však obsahují i ponaučení. Líbí se mi, že to nejsou úplné "pitomosti", že tahle fantazie je něžná, spojená s přírodou, počasím, barvami a dětskou představivostí. Venku chumelilo a já si četla o sněhu, mrazu, sluníčku a větru. Krásné to odpoledne.

Leluse
09.04.2017

V březnu jsem navštívila festival Evolution v Praze a narazila jsem na stánek malířky Marie Brožové... Její obrazy jsou barevné a sálá z nich pozitivní energie, proto mě zaujala i tato kniha, kterou ilustrovala. Rozhodovala jsem se, komu ji koupím a nakonec jsem se rozhodla, že bude pro mě a pro mé budoucí děti... Vrátila jsem se právě včas, protože na mě čekala knížka poslední. Na první straně mi svítí slunce s věnováním od ženy, která nejenže hezky maluje, ale i překrásně vypadá - jako víla, či divoženka, co se z lesa vyjevila.
Pohádky od Jany Ruthové jsou milé, navazují na sebe a vypráví o obyvatelích, co bydlí na nebesích i na zemi...


Samira
22.09.2016 5 z 5

Překrásné, srdcové, barevné skvosty Marie Brožové už hodně dlouho patří k našemu domovu. My v nich vidíme jen to krásné a obdivujeme každý drobný detail. Ilustrace této půvabné knížky proto nemohly zklamat.
Kniha však není jen jejich sbírkou.
Autorka Jana Ruthová hodně mile překvapila a její poetické nadčasové pohádky a básničky jsou prostě úžasné. Každý z jednotlivých příběhů měl své osobité kouzlo, ale zároveň tvořily harmonický celek.
Krásný kousek , který bude mít čestné místo u nás v knihovně, si užijí děti i dospělí.
Doporučuji!

Petrvs
01.04.2011

Povedené moderní pohádky/příběhy doprovázení skutečně nádhernými obrázky Marie Brožové. Pro někoho příliš barevné, pro někoho příliš výrazné - pro mě milé, laskavé, uklidňující...

Autorovy další knížky

2009  85%Kde bydlí sluníčko
2017  93%Maruška a kouzelné pastelky