Každý kopec stojí za...TO

Každý kopec stojí za...TO https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62192/kazdy-kopec-stoji-za-to-62192.jpg 4 10 3

Volné pokračování knihy "Každý kopec má své ... NEJ", oceněné 3. místem mezi cestopisy v mezinárodní soutěži TOURMAP 2010. Dobývat vysoké a turisticky atraktivní kopce je po cyklistické stránce mnohem jednodušší. Praděd, Klínovec, Lysá hora, tyhle všechny hory dosahují nadmořské výšky přes 1 000 metrů a až na vrchol vede pohodlná asfaltka. I díky tomu už vrchol navštívily stovky a možná tisícovky cyklistů. Mnohem těžší je zdolávat nižší a nevýznamné vrcholy, na které žádná pohodlná silnička nevede. Člověk se ale nesmí nechat omezovat tím, co je na kole průjezdné a co ne. Když nejde vyjet, může se kolo vytlačit.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
11.02.2023 4 z 5

Knihy Milana Silného mám rád pro jejich humor a nadhled a samozřejmě i pro popisované autorovy cyklistické výkony. I tato kniha se mi docela líbila, ale je to tak trochu nastavováná kaše, opravdu zajímavý byl asi jen poslední kousek z Loudání.
Tuto knihu mimořádně začala číst i moje žena, neměla co číst na dovolené. Její hodnocení je skvělé. Nejdřív jí přišlo, že tu knížku musel podle stylu psaní napsat autor už hodně dávno. Pak se ptala jestli je autor důchodce, že píše tak divně :) A poslední hodnocení bylo, že je to celé naprosto o ničem :)

Mufa
24.03.2019 5 z 5

Jezdím na kole celý život, i když poslední roky mám trochu útlum právě kvůli těm šíleným kopcům. A musím říct, že tahle kniha mě nakopla a číst jí před sezónou byl ten nejlepší nápad. Jdu oprášit kolo... ;-)

Chvílema jsem se smála nahlas, co víc by kniha ještě měla dát. A popis Loudání mě tak zaujal, že jsem si chvíli pohrávala s myšlenkou to zkusit. No ale dost fantazírování, nejdřív vyjedu třeba na Říp ;-)


valda
09.08.2011 2 z 5

Druhý díl autorova popisu příhod při šlapání do českých kopců na horském kole. Stejně jako předchozí díl obsahuje pár zábavnějších pasáží, ale převážná část je tak trochu o ničem. Možná by stálo za to oba díly zkrátit a udělat jeden na max 200 stránek. Přijde mi to, že každý víkend, který autor vyrazil někam na kolo, tak zaznamenal v podobě desetistránkového líčení cesty. Třeba výšlap na Bílou horu nebo Vítkov má svůj humor, ale ... ehm :-) Jinak druhý díl je takový ještě rozvláčnější, i když popisuje i zajímavější místa, tuším, že v tomto díle byl Králický Sněžník a Rychleby...

Štítky knihy

cyklistika

Autorovy další knížky

Milan Silný
česká, 1970
2009  81%Každý kopec má své... NEJ
2014  84%Cyklistické maso v České kotlině
2010  80%Každý kopec stojí za...TO
2012  87%Každý kopec se zvedá...VÝŠ
2017  100%Každý kopec bere...DECH