Katka má starosti

Katka má starosti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25857/katka-ma-starosti-25857.jpg 4 10 3

Dívčí román, v němž šestnáctiletá gymnazistka prožívá vedle starostí ve škole zmatky citového dospívání a vyrovnává se také se vztahem k chlapci, který se do ní zamiluje.

Přidat komentář

olívoil
26.11.2020 5 z 5

Knihu jsem dostala jako teenegerka a teď jsem si ji připomněla díky výzvě. Vždycky jsem milovala dívčí románky, které by pro dnešní slečny byly velmi naivní..........já je ale miluji stále

BabaJaga11
11.09.2018 3 z 5

Knihu jsem se rozhodla přečíst hlavně kvůli Čtenářské výzvě - autorka se totiž jmenuje jako já a knihu jsem získala zdarma jako vyřazenou z knihovního fondu. Jelikož šestnáct, ba ani dvacet mi už dávno není, byla pro mě spíše příjemným vzpomínáním na dobu mého mládí dílkem, s jehož hrdiny bych se mohla ztotožnit. Jsem sice generace o něco mladší než hlavní hrdinka a její přátelé, za mých gymnaziálních let jsme už začínali s počítačem (pravda, z dnešního pohledu to bylo velmi předpotopní zařízení!), ale neměli jsme mobily ani internet, do školy jsme jezdili vlakem, autobusem, na kole nebo pěšky, protože auto tehdy zdaleka nebylo v každé rodině, četli jsme si, chodili na výlety, hráli hry... kdepak nějaké sociální sítě :-). Proto si myslím, že dnešní mladou generaci knížka možná až tolik neosloví, starší generace se tam ale možná najde. Na knize mě příliš nenadchl závěr, připadal mi neslaný nemastný, k hlavní hrdince příliš se nehodící. A co mě poněkud vytočilo, bylo líčení večeře, kde byl hlavním chodem pečený "králík", z něhož se posléze vyklubal kocour hostitelské rodiny, který nebyl dost "hodný" (lovil domácí králíky) a proto dopadl jak dopadl. Autor celou záležitost vylíčil jako samozřejmost, nad kterou se nepozastavily ani přítomné dívky. I v 70. letech 20. století na vesnici je málo pravděpodobné, že by nikdo neprotestoval. Vždy byli lidé, kteří měli ke zvířatům hezký vztah. Připadá mi, že touto drobnou příhodou si autor ventiloval svůj osobní negativní vztah ke kočkám.


tereza0684
10.02.2017

Nevcítila jsem se do příběhu, nečetlo se to moc dobře a ani jsem knihu nedočetla.