Kate musí zemřít

Kate musí zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454635/bmid_kate-musi-zemrit-Uk1-454635.jpeg 4 197 74

Kate se vrátí z dovolené a dozvídá se, že v jejím rodném městě řádí sériový vrah – a všechny jeho oběti vypadají jako ona. Nejspíš je to náhoda. Ale co když ne? Začíná být přesvědčená, že ji někdo pozoruje, nebo dokonce pronásleduje. Je snad na řadě? A mohl by být narušeným vrahem její mírumilovný bývalý přítel? Nebo je pravda mnohem děsivější?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Killing Kate , 2016


více info...

Přidat komentář

Lucciella_L
včera

Fenomenální thriller, který jsem doslova zhltala jedním dechem!

Kate se rozjede po dlouholetém vztahu s Phillem a potřebuje si oddychnout. Se svými kamarádkami vyrazí na dovolenou, kde se seznámí se sympatickým mužem, který bydlí nedaleko...

Kate se pomalu zkouší zapojit do života, randit, pracovat... Ale v patách má bývalého partnera a strach, protože v Katině okolí někdo zabíjí ženy, které jí jsou podobné. V panice se přestěhuje k rodičům a razantně změní image.
Souvisí vraždy se zmizením její kamarádky? A kdo jí to sleduje? Phill? Nebo snad kolega z práce? A nebo nový přítel?

Fakt skvělá kniha, kterou jsem si užila a ráda doporučuji!

rilajaan
26.03.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá a předvídatelná. Konec už byl za mě moc (drastický a neuvěřitelný).


Twoo
20.03.2024 3 z 5

Je pravda, ze vraha jsem odhalila rychle, ale i tak je knizka ctiva. Na dalsich strankach se pribeh proste vic a vic uzavira, neni to tak, ze byste od zacatku vedeli vsechno. Poslednich sto stranek pro me uz bylo zcela zbytecnych a pokus o prehozeni zanru do akcnaku nic moc. To bylo uplne mimo realitu a za to ode me jedna hvezda dolu.

mapet85
20.11.2023 3 z 5

Hlavná postava príbehu Kate si po rozchode s príateľom užíva s kamarátkami dovolenku v Turecku. Medzitým, v meste, kde žije, zavraždia ženu, ktorá sa nápadne podobá práve na Kate. Náhoda? Zámer? Po návrate z dovolenky pribúdajú ďalšie vraždy a Kate dochádza, že to bude osobné. Či Kate musím zomrieť a prečo, tak to vám neprezradím.

Knihe nemôžem uprieť napätie po celú dobu a premýšľanie nad tým, kto za vraždami žien stojí. Tento triler sa číta svižne, má spád, kapitoly sú krátke, písané z pohľadu viacerých postáv a sledujeme, akým smerom sa po dlhoročnom vzťahu uberá osobný život Kate, nové známosti, ale aj postupné odhaľovanie minulosti a zisťovanie čo sa vlastne stalo s jednou z kamarátok z partie, ktorá spolu drží už od detstva.

Alex Lake napísal nenáročnú, pomerne jednoduchú a pre mňa trošku priehľadnú knihu. Tým pádom som bol ukrátený o prekvapivý efekt. Navyše mi trošku vadilo či už konanie hlavnej postavy, ale aj iných postáv. Na druhú stranu by som ale chcel vyzdvihnúť poslednú tretinu knihy a záver, ktorý bol výborne vykreslený, aj keď niektoré pasáže neboli úplne uveriteľné. Môj celkový dojem z knihy ale vylepšil.

Pre priaznivcov napínavých príbehov bude kniha vhodným spestrením a hodnotím ju troma silnými hviezdičkami. Autorovi vyšla ešte jedna kniha Stratila sa Anna a možno jej niekedy v budúcnosti tiež dám šancu.

A ešte jeden citát z knižky : „Důvěra je snad vůbec nejcennější věc, kterou člověk může někomu dát, a lidi ji kolem sebe rozhazují jako konfety.“

genduna
04.10.2023 1 z 5

Velmi laciná detektivka, která nenadchne.... Velmi slabí příběh s dost přehnaným závěrem. Dlouho mě kniha nebavila tak jako tato....

Ivka14
04.09.2023 4 z 5

Kate se právě rozešla se svým přítelem po 10 letech a jediné, co chce, je bavit se a zjistit, jaká je jako svobodná žena. Nedávné vraždy v jejím rodném městě ji bohužel znervózňují. Když si uvědomí, že všechny zavražděné ženy jsou jí až děsivě podobné, začne si dělat starosti.

Opravdu se mi kniha líbila. Kniha narůstá pomalu, počínaje podivnými událostmi, které se dějí kolem Kate, s několika kapitolami o minulosti Kate. Poslední čtvrtina knihy se rozjela, a celou tu část jsem dočetla až do konce, protože jsem chtěla vědět jak to skončilo!

Vraha a motivy jsem si tipla od samého začátku, takže zvraty pro mě nebyly šokující, ale přesto jsem si knihu užila.

Jiho226
02.09.2023 4 z 5

Možná by bylo co zpochybnit a zkritizovat , ale kniha měla spád a četla se dobře,takže se mi líbila.

deedulka
28.08.2023 4 z 5

Kniha byla velmi čtivá a udržela si mou pozornost po celou dobu. Hned od prvních stránek jsem si Kate oblíbila a chtěla vědět, jak bude její příběh s Philem pokračovat. A to jsem od toho původně moc neočekávala. Nějaké nesrovnalosti a nelogičnost jsem tam v menším množství zaznamenala, ale u toho se dalo přimhouřit oko. ;-) Svižný styl psaní bez zbytečností a umělého natahování mi sednul.

kercah
05.07.2023 3 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná, ale tak nějak mě v průběhu napadlo, jaká bude zápletka, takže proto menší hodnocení.
Téma samo o sobě je dost dramatické a upoutá pozornost, takže se kniha i vcelku svižně čte.

Ava365
26.04.2023 4 z 5

Polovina knihy super. Velice uvěřitelně popsány vztahové pocity rozcházející se dvojice. Přitom nešlo o žádný sladkobolný příběh z červené knihovny. Četlo se to moc pěkně a člověk čekal, co se z toho vyvine. Rozuzlení celého příběhu přišlo bohužel příliš brzy a tak nějak nedotaženě, jako kdyby došla autorovi invence a schopnost lépe vše promyslet. V této pasáži působily i některé dialogy nepříliš uvěřitelně a lacině. Akční závěr byl o poznání lepší, ale i tak nedosahoval úrovně první poloviny knihy. Hlavní hrdinka si nejspíš svým chováním příliš sympatií nezíská, ale třeba se mýlím. Přes popsané výhrady nakonec hodnotím čtyřmi hvězdičkami.

Leena
01.04.2023 3 z 5

Chvílemi až naivní příběh, chlap vraždí jak na běžícím pásu a nikde ani stopa, žádný svědek.
Kdo je vrah, mi bylo bohužel jasné hned ze začátku.
Ke konci dělal vrah neuvěřitelné chyby a ten závěr notně přitažený za vlasy.

Hvězdinka
25.02.2023 4 z 5

Za den a půl přečteno, takže spád to má. Nechci hodnotit, zda byl ten či onen nudný, zda byl závěr příliš supermanský, zda to mohlo být kratší atp. Prostě to tak autor napsal a to respektuji. Za mě příjemné čtení.

Kudlanka03
17.01.2023 3 z 5

Není okamžik, kdy by si nebyla jistá, že jde po ní. Prostě to ví. Ale kdo, ale proč? Snad Phil? Nebo ten, co ji pozoruje? Kdo má problém s někým tak obyčejným, jako je Kate? Přesto má. Může to souviset s minulostí? Něco S Gemmou,May nebo Beth? Nebo něco s rodiči? Proč se Phil chová tak divně a proč po něm jde policie?
Moc otázek, že? Jestli jsem vám tím zamotala hlavu, pak si nepřejte vidět, co s váma udělá Alex Lake. Bude vás vodit po všemožných cestičkách, bude vám podsouvat to, co chce, aby jste si mysleli. No a pak bum. Jste mimo.
A jako třešnička – Alex Lake je neznámý autor nebo autorka. Asi jen málo lidí ví, kdo to je. Hustý, co?
Nezapírám, že bych víc přidala akce na začátku, než na konci, ale zrovna tohle sedlo. Že jsem odpovědi dostala ve chvíli, kdy jsem už po nich fakt toužila.

PetraCy
11.04.2022 4 z 5

Napínavý příběh a dobře se četla...

koolsavage
09.04.2022 3 z 5

Ten konec byl takový divoký. Kniha mě vcelku bavila, ale finále bylo tak přestřelené, že celkově sráží docela dost dojem z knihy.

Pajosek
10.03.2022 3 z 5

Kniha mě dost zajímala, tak jsem neodolala a nakonec ji koupila. Styl psaní se mi líbil, orientování se v postavách bylo přehledné. Hlavní postava Kate mě trochu štvala, protože se chovala jak kdyby jí bylo 15 a ne 30. Nakonec jsem se teda začetla a kniha měla spád. Asi jsem natvrdlejšího rázu, protože mi vrah nebyl jistý hned od začátku. Docvaklo mi to až někdy těsně 10 stran před odhalením. Ale celkový dojem docela dobrý, jako oddechovka na víkend ke kávě.

Ossinky
06.02.2022 3 z 5

Ze začátku celkem nuda až jsem myslela že knihu odložím. Ale dala jsem tomu šanci. Příběh se slušně rozjel ale kousek po polovině jsem začínala tušit kdo je vrah:) na konci mi některé pasáže přišly pritažené za vlasy ale celkově to nebylo špatné.

Sabina335
01.02.2022 5 z 5

Já tedy nevím, ale podle předchozích komentářů, kde jsem četla, že byl sériový vrah známý už od začátku, jsem zjistila, že jsem asi totálně natvrdlá. Já tedy až do posledních stran, kde bylo napsáno konkrétní jméno, ani na chvilku neuvažovala právě nad tímto člověkem. Takže za mě byla kniha napínavá až témeř do konce a konec byl opravdu napínavý. Chápu, že někomu kniha nesedla, je to o každého vkusu. Já mám takové thrillery ráda, takže za sebe určitě doporučuji.

JitkaHambi
22.01.2022 3 z 5

Číst se kniha dala, ale od začátku je člověku jasné, kdo je Škrtič, takže žádné extra napětí se nekoná, konec taky takový divný.
Doporučuji jako oddechovou krimi a nic zvláštního nečekejte.
Dávám 3*

katerina28349
04.01.2022 2 z 5

Podle mě oddechová detektivka. Myslím že hlavní hrdinka třicetiletá Kate je dost naivní a má jedinou starost a to kam si půjde s kamarádkami zapařit. Po návratu z dovolené zjistí, že v městečku kde žije řádí sériový vrah. Oběti jsou nápadně podobné Kate. Dle mého rozdílnost podoby obětí by příběhu dodalo trochu štávi. Také konec knížky by mohl být víc akční. Bohužel kdo je onen sériový vrah víme už od půlky knížky což je škoda. Ale jako oddechové nenáročné čtení proč ne