Karolínka a její zoo

Karolínka a její zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348556/mid_karolinka-a-jeji-zoo-MmT-348556.png 5 15 4

Jaké by asi bylo mít doma zoologickou zahradu? Nebo v zoo bydlet? Karolínka v jedné žije a může vám potvrdit, že mimo otevírací hodiny a zraky návštěvníků, se tam dějí podivuhodné věci. Že si zvířata sama uklízejí? Že se vydají na výlet? Nebo dokonce něco uloupí? Skutečné příběhy ze zoo ve veselé knížce o tom, že člověk není pánem tvorstva, ale jen jedním z tvorů na této planetě. O cestě k pokoře ve vztahu k živé i neživé přírodě, o radosti, skopičinách, dovádění, smíření a životní síle lásky, oddanosti a starosti o druhé – to vše v rozmanitém světě zvířat.... celý text

Přidat komentář

KatyM.
23.03.2023 5 z 5

Moc krásná kniha s příběhy z Pražské zoo. Popisuje zvířata i práci ošetřovatelů. Nádherné ilustrace a doplňující otázky o každém zvířátku. Doporučuji.

LunaL.
01.01.2022 5 z 5

Úžasná kniha! Četla jsem ji synovi (5let) a líbila se nám oběma :) Nejen krásné, barevné a reálné obrázky zvířat, ale i příběhy z pražské zoo. V každé kapitole je hezky popsané dané zvířátko, tím se čtenář seznámí i s méně známými zvířaty jako je binturong nebo tana. Na jednu stranu jsou příběhy poučné, na druhou zábavné. A určitě zajímavé!
Příběhy jsou o chovatelce z indonéský džungle a její dcerce, proto kniha provádí zvířaty z "indošky" a okolí.
Nejen pro milovníky zvířat a zoo doporučuji! :)
Ps. Syn byl nadšený i z otázek, co byly vždy na konci kapitoly. Kniha je asi určená pro trochu starší děti, proto jsem nějaké otázky vynechala nebo přizpůsobila. I tak ho kniha dost bavila :)


introvertka2020
29.03.2020 5 z 5

Na první pohled mě upoutala krásná obálka a krásné ilustrace. Příběhy zvířátek nás přivádí do zoologické zahrady v době, kdy už všichni návštěvníci odešli. Zdá se, že zvířátka čekají, až budou sama a teprve pak se pustí do řádění. Autorka pracovala dvacet let jako ošetřovatelka v zoo a seznamuje nás s méně známými zvířaty.

123Soňa
05.03.2019 5 z 5

Dceři je pět let, kniha ji velmi zaujala. Jsou to takové milé příběhy, které prožívá Karolínka spolu s maminkou- ta v zoo pracuje jako ošetřovatelka. Ke knize se určitě opět vrátíme.

Autorovy knížky

2017  91%Karolínka a její zoo