Karibu znamená vítej

Karibu znamená vítej https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12273/mid_karibu-znamena-vitej-Z9f-12273.jpg 3 12 3

Román z africké Keni, kde autorka několik let žila, je příběhem několika lidí, pro které se stala Afrika životní láskou. Manželé Hoodovi během 2. světové války koupí farmu v africké Keni a nazvou ji Karibu. Karibu znamená vítej. Jejich dcera Stella vyrůstá s domorodou Lilly a tvoří nerozlučnou dvojici. Žádná idyla ale není věčná, během povstaleckých bojů dojde na farmě k požáru, při kterém tragicky zahyne Brian Hood. Jeho dcera Stella odjíždí do Anglie za svým dědečkem a její přítelkyně z farmy prchá. Po letech se dospělá Stella vrací zpět, aby vyhledala svůj bývalý domov i kamarádku Lilly.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Karibu heisst willkommen , 2000


více info...

Přidat komentář

kleozpatra
18.05.2020 3 z 5

Vzletný jazyk plný metafor a příměrů, oslav krajiny a duše a rozpoložení ... v krajině i duši … pro formu hledáte děj jak jehlu v Africké kupce sena, přitom je jasné, že takhle krásně poeticky to málokdo umí, ale … je toho moc.

Babo
09.09.2015 5 z 5

KNIHU JSEM TEPRVE ZAČALA ČÍST,ALE JSEM TAK NADŠENÁ POETIČNOSTÍ JAZYKA AUTORKY A NUTNĚ I PŘEKLADATELKY, ŽE MUSÍM REAGOVAT HNED. AŽ DOČTU K HODNOCENÍ SE JEŠTĚ VRÁTÍM.:

KNIHU JSEM DOČETLA A MÉ NADŠENÍ TRVÁ.JE TO SKUTEČNĚ JEDNA NEKONEČNÁ BÁSEŇ. MYSLÍM,ŽE AUTORKA ZDE VYZPÍVALA SVOJI OBROVSKOU LÁSKU A OBDIV K AFRICE.JE TO JEDEN NÁDHERNÝ OBRAZ .

UŽ JSEM ČETLA NĚKOLIK KNIH, KDE JAZYK AUTORA PŘEDBĚHL DĚJ , ALE MÁM POCIT , ŽE V ŽÁDNÉ KNIZE NEBYLO TOLIK ZKRATEK VLASTNÍCH PRÁVĚ BÁSNÍM.

TAKŽE ZA JAZYK 10HVĚZDIČEK , DĚJ NENÍ NIJAK VYJÍMEČNÝ , ALE V TOMTO PŘÍPADĚ OPRAVDU NENÍ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ.


hrabenka
10.01.2014 1 z 5

Tato kniha se mi vůbec nelíbila,vůbec jsem se nemohla začíst,divný styl psaní.