Karel - Příběhy z trezoru

Karel - Příběhy z trezoru https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525640/bmid_karel-pribehy-z-trezoru-65f004180a2ca.jpg 4 3 1

Karel Gott byl neskutečně výjimečnou osobností, která zde po sobě zanechala nesmazatelnou stopu. Úcta, pokora, slušnost, znalost světových jazyků, společenského vystupování, ale i obdiv. To vše patří člověku, jehož profesní dráha byla fascinující i motivující. Zpěvák miloval humor, lidi i svou profesi. Zamýšlel se nad smyslem života, o kterém rád diskutoval. Kniha vypráví mnohdy vtipnou formou autentické příběhy přátel a kolegů, kteří byli zpěvákovi nablízku nejen profesně. Některé z nich dosud nikdy nebyly zveřejněny. Je doplněna nevšedními fotografiemi ze soukromých archivů.... celý text

Přidat komentář

Marekh
20.11.2023 5 z 5

Autorka se profesně věnuje produkci společenských akcí, psaní knih a rozhovorům se zajímavými osobnostmi. Založila společenskou agenturu VIP osobnosti a internetový magazín VIPosobnosti.cz. Mezi její záliby patří ayurvéda, design, cestování a hudba.

Jedná se o biografii Karla Gotta. Kniha je členěna do 15 kapitol (např. Karlovy Vánoce ve zlaté Praze, Karel gurmán, Karel malíř, Karlova aura a pokora aj.). Na počátku knihy se nachází otázky, které Karlu Gottovi pokládala autorka a Karel Gott na ně odpovídá. V knize nalezneme různé osobnosti, které vzpomínají na Karla Gotta. Všichni o něm mluví moc pěkně. V knize nalezneme také citáty Karla Gotta. V závěru se nachází Poděkování.

Karel Gott byl skvělým zpěvákem a člověkem. Byl skromný a pomáhal lidem. Byl kamarádský. Zajímal se o historii (2. světová válka) a rád vyprávěl vtipy o Židech. Také měl různé konspirační teorie. Rád se podepisoval a fotil se svými fanoušky. V roce 2012 jsem se zúčastnil koncertu a po skončení jsem jej požádal o fotku. Souhlasil. Oceňoval jsem na něm, že fanouškům vždy vyšel vstříc.

V knize je uvedeno, že Karel Gott prodal 30 miliónů desek. Z jiných zdrojů jsem se dočetl, že desek prodal mnohem víc, kolem 50 – 60 miliónů. Tím chci říci, že desek prodal velmi mnoho. Zpíval v Československu, ale také v Německu, v Rusku a v dalších zemích, takže fanoušky měl v různých státech.

Kniha se mi líbila. O některých historkách jsem četl již v minulosti, o jiných jsem četl úplně poprvé.

Kniha je pěkně graficky zpracovaná. V knize se nachází hodně černobílých fotografií. Možná je škoda, že některé fotografie nejsou barevné. Občas jsem v knize našel překlepy.

Citáty:

Lidé, kteří vyzařují silnou auru a mají osobnost, často vyvolávají u jedněch respekt a u druhých nenávist. To nemá nic společného se závistí. Oni jen cítí tu sílu a vadí jim jiná frekvence naladění. Nejhorší je stav, když je člověk všem lhostejný, když o něm druzí nepřemýšlejí a říkají, že jim nevadí. Tam není nic, žádná síla, o kterou se člověk může opřít. Ti, co něco dokázali, se setkávali s rozporuplnými reakcemi na svoje vystoupení nebo umění vždy. Lidé je buď nesnášeli, nebo milovali.

Štítky knihy

Karel Gott, 1939-2019

Kniha Karel - Příběhy z trezoru je v

Přečtených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x