Kanibalové

Kanibalové https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80491/kanibalove-80491.jpg 4 65 8

Životní osudy neblaze proslulých kanibalských zabijáků.

Literatura světová Literatura naučná
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Canibal Killers , 1993


více info...

Přidat komentář

Jája92
30.12.2022 4 z 5

Musím se přidat k ostatním, že úvod od autorky je poněkud zmatený a tak trochu mě odrazovalo od dalšího čtení.
Ale příklady vrahů na dalších stránkách byly mnohem zajímavější, i když u čtení obzvláště některých popisů vražd se mi hrůzou tajil dech.
Kniha je doplněná fotografiemi sadistických vrahů i jejich oběti, některé fotografie budí hrůzu.
Přiznám se, že mě hodně zaujaly odkazy na jiné autory a jejich knihy, například Brittaina, což je spíše ke škodě autorky.
Každopádně je kniha zajímavě pojatá, i když jsem se občas ztrácela v textu a některé pasáže jsem letmo přečetla.
A též se musím přidat k výtce označení masového vraha namísto sériového...

fincik
14.06.2022 4 z 5

Celkem zajímavá kniha, která se věnuje nejznámějším sériovým vrahům. Hodně prostoru je věnováno Čikatilovi, Fishovi, Kemperovi a Dahmerovi, což byli opravdu magoři.
Jediný problém jsem měl s překladem, kde se mi zdálo, že některé věty nedávaly smysl nebo popíraly to, co bylo napsáno v předchozí větě. Jak rovněž poznamenal recenzent přede mnou, tak se v celé knize chybně uváděl pojem masový vrah místo sériový, což je celkem zásadní rozdíl.


Romanka89
13.01.2016 5 z 5

Úvodní kapitola zabývající se historií kanibalismu od dávných dob až po současnost mi přišla silně nedotažená, přišlo mi, že autorka přeskakuje nechronologicky z období do období, míchá dohromady legendy a skutečnost, aniž by to bylo nějak výrazně odděleno. Celkově se mi ten začátek špatně četl, což mohlo být i překladem, kdo ví. Každopádně když se začala zabývat konkrétními novodobými kanibaly, tak jsem se nemohla od knihy odtrhnout, je to velice zajímavé téma a člověk žasne, čeho jsou lidé schopni. Takže i přes špatný začátek dávám pět hvězdiček ;-)

Skvělý doplněk k filmu Ghoul, o Čikatilovi je zde jedna docela obsáhlá kapitola.

hoppe.d
09.11.2014 4 z 5

Kanibalové? Vrazi? Šílenci? To vše v knize nejdete, a ještě mnohem víc.
Jedno ale musím knize vytknout, a to je pletení pojmů.
V celé knize jsou antihrdiné označováni jako masoví vrazi. Termín serioví vrah, který je přesný, jsem v celé knize nenašla ani jedenkrát. Dávám to za vinu překladu a doufám, že v originalu, nebo opravené verzi je vše správně.

Rodaw
25.06.2014 5 z 5

Vlastně je hodně zvláštní knihu hodnotit hvězdičkami, protože je plná hrůz a násilí a nejhorší na tom je ten pocit, že víte, že se to skutečně stalo. Každopádně pokud se chcete něco o těchto událostech dozvědět, tak si myslím, že je tahle kniha opravdu hodně kvalitní a dozvíte se díky ní mnoho zajímavých informací. Ano, je to zvrácené. Hodně koukám na horory, čtu napínavé knihy, ale i tak jsem někdy kroutila hlavou nad touto knihou, protože některé "scény" jsou opravdu nechutné. Knížku bych na 100% doporučila lidem, kteří se o vrahy a celkově o tuto tématiku zajímají, jinak od toho běžte pryč, mohlo by Vám být špatně :D
Já jsem si knížku užila (vím, zní to blbě) a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Pro mě osobně byla neuvěřitelně zajímavá, dokázala mě šokovat a opět mě ujistila v tom, že někteří lidi byli (a i jsou bohužel) bestie. Třeba chodí právě kolem Vás, jen je nevidíte.. někdy (většinou) se totiž tváří úplně normálně ...

Lucina88
06.05.2014 5 z 5

Kniha je velmi zajímavá a čtivá. Doporučuji :)

Budicek51
27.11.2013 4 z 5

Doporučuji přečíst a seznamit se s povahami lidí, kteří jsou tak zvrácení. (Nedoporučuji knihu vytáhnout ve vlaku před lidmi :D )

Hespik
14.08.2013 5 z 5

knihu doporučuji, napínavá a zajímavé historické události i jejich popis

Štítky knihy

kanibalismus

Autorovy knížky

2006  84%Kanibalové

Kniha Kanibalové je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce108x
Chystám se číst32x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x