Kamenné srdce

Kamenné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82318/kamenne-srdce-82318.jpg 4 23 4

Kamenné srdce série

1. díl >

George měl náladu pod psa, navíc ještě pršelo. Shora na něho shlížely sochy podivných zvířat. Ve výši pasu na něho zírala maličká dračí hlava. Ovládla ho zlost, jeho dlaň se proměnila v pěst, a dráček se ocitl na dlažbě. V tom okamžiku se stalo něco mimořádného. Uvnitř města se probudila starodávná síla... Chlapec vůbec netušil, co způsobil a co všechno se stane v příštích hodinách. Oživlé sochy zvířat i lidí slézají ze svých podstavců, ale z obyčejných lidí je nikdo nevidí. Má jen čtyřiadvacet hodin na to, aby vše napravil. Záchranu může najít v Kamenném srdci. Jenže kde je nalezne? Ve světě oživlých příšer se dějí věci záhadné a nebezpečné, až se tají dech...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Stoneheart , 2006


více info...

Přidat komentář

_Peprmintka_
14.12.2017 3 z 5

Nemilovat tuhle knihu jako dítě, nejspíš ji taky zpražím kritikou. A že je co vytýkat. Ale pamatuju si na dobu někdy kolem základky, kdy mě Londýn plný obživlých soch naprosto uchvátil. Čtení pro mě bylo spíš záležitostí nostalgie, dnes by mě to již neoslovilo. Pro děcka ale super věc!

Knižní špajz
21.04.2015 1 z 5

Tohle bylo dobrý do doby, než se z postav vyklubali hlupci, kterým se musí všechno neustále opakovat. Dál jak za šedesátou stranu jsem se nedostal...


Sheina
22.09.2012 3 z 5

naprosto souhlasím s Hipi

Hipi
19.04.2012 3 z 5

Kamenné srdce je kniha, která mě ze začátku nudila, pak (až se děj "rozjel") začala bavit a to mi vydrželo až k závěru, který mě absolutně zklamal.
Nechápu, proč se tak slibný děj s mystickým podtónem musel v závěru zvrhnout do laciných, trapných scén typu honičky hlavních hrdinů na střechách autobusů atd. A pak bylo ještě hůř...Celý závěr se tak nějak podivně vytratil- nečekala jsem hollywoodský happyend a fanfáry, ale tohle byl úplně opačný extrém. Zklamalo mě to, protože do té doby to bylo opravdu slibné. Také hlavní hrdina se občas chová opravdu podivně a v knize nejsou jeho motivy nijak blíž vysvětlené, takže člověk nechápe, co ho k tomu vedlo. Připadá mi, že autor měl skvělé nápady, ale málo zkušeností se psaním, a na knize je obojí znát. Na druhou stranu se v ní vyskytují některé opravdu originální, mile potrhlé a sympatické postavy.

Autorovy další knížky

Charlie Fletcher
anglická, 1960
2019  81%Chlapec a jeho pes na konci světa
2008  72%Kamenné srdce
2009  80%Železná ruka

Kniha Kamenné srdce je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x