Kamarádky z mokré čtvrti

Kamarádky z mokré čtvrti https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249132/bmid_kamaradky-z-mokre-ctvrti-3SW-249132.jpg 3 40 13

Hildy Goodová žije od narození ve Wendoveru, půvabném starosvětském městečku poblíž Bostonu. Zná zde každého a ví o všem, co se tu šustne. A protože je úspěšnou realitní agentkou, matkou a babičkou, téměř se nezastaví. Když si však její dcery vezmou do hlavy, že maminka možná až moc popíjí a donutí ji absolvovat protialkoholickou léčbu, Hildiny večery najednou začnou být velmi osamělé. To všechno se změní, když se do městečka přistěhují manželé McAllisterovi – Hilda se s Rebekou hned spřátelí a společně zahánějí smutky neškodnými drby, u čehož sem tam nechybí láhev vína. Jednou za čas přece nemůže uškodit, ne? Brzy se však tématem drbů ve městě stane Rebeka sama a malá neškodná tajemství se ukazují jako ne tak nevinná, jak by se zprvu zdálo. Jako kdyby se nad Wendoverem náhle začala stahovat černá mračna…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Good House , 2013


více info...

Přidat komentář

pige
22.06.2022 1 z 5

Pořád jsem čekala, kdy se konečně příběh rozjede, kdy s začne něco dít. A... Dočkala jsem se! Zhruba posledních 5 kapitol bylo záživných, ale jinak...

Realitní makléřka a její problémy v osobním životě.
Některé pasáže ve vyprávění se i opakovaly. Jako kdyby se autorka nemohla rozhodnout, co bude s příběhem dál. Zbytečně mnoho postav. Ty děj vůbec nijak neovlivnily, byly jen výplní. Škoda. Autorka zůstala jen na povrchu.

Mruskulka
29.01.2021 3 z 5

Knížka neurazí, ale ani moc nepotěší. I když, něco se u mě změnilo. Po celou dobu čtení, jsem neměla kapku alkoholu :D Stojí to k zamýšlení. Čtenářská výzva - 21 písmen v názvu - splněna


Milky92
13.12.2018

Čtivé,ale už se k tomu nebudu vracet.

SSTknihy
09.11.2018 3 z 5

Hildy je přímo učebnicová alkoholička – tvrdí, že skoro nepije (denně) a že to má pod kontrolou (výpadky paměti) a že není nic špatného, dát si občas skleničku (blábolivé telefonáty a jízdy v opilosti). Hildy je taky tak trochu čarodějnice, protože údajně umí číst lidem myšlenky. A taky je realitní makléřka. A má novou kamarádku Rebeku. A občas se vídá se svou dávnou láskou Frankem. A pozoruje lidi ve svém okolí. No a tak to jde až téměř do konce, kdy se to konečně trochu rozjede a začne to mít spád a napětí. Ale upřímně, čekala jsem, že to přijde trochu dřív.
Kamarádky jsou přesně ten typ knihy, který vás naláká obálkou a anotací, docela dobře se čte, jenom to tak nějak nakonec vyšumí do ztracena.

makki.xoxo
24.06.2018 2 z 5

Na mě nezajímavý děj, žádná akce, ale rychle se to četlo.

bábuška
05.01.2018 2 z 5

Název knihy by se hodil pro čtenářky, které si také rády popijí samy a potajmu. Já tuto zkušenost nesdílím, ani se nepohybuji v prostředí kde se popíjí, proto nemám zkušenost. A právě proto mě nijak kniha nezaujala, dvě hvězdičky dávám protože za odpad knihu nepovažuji.

emve
28.11.2017 2 z 5

V některých částech jsem pár stránek přeskočila...nebylo to vůbec na škodu. Nečetla se, co se stylu týká, špatně. Námět docela zajímavý, děj kromě samotného konce velmi střídmý až nudný. Určitě nebudu číst znova a pravděpodobně ani nedoporučím dál.

limetka2008
31.08.2016 3 z 5

Celkem průměrně dobrá kniha, která pravdivě líčí cesty, kterými člověk vcelku nenápadně zabředává do závislosti.

Acquenta
26.05.2016 4 z 5

Hilda byla úžasná ženská, škoda, že ji tak ničil alkohol. knížka se četla sama. Příjemné a oddechové

luciefeix
25.04.2016 2 z 5

kniha mě moc nezaujala . ze je hrdinka alkoholicka mi vubec nevadilo . ale vypraveni o lidech z okoli na nekolik stranek pro me bylo zbytecné ... nic moc mi to neprineslo ..

Michaela01
24.03.2016 5 z 5

Kniha mne opravdu zaujala.Problémy s alkoholem jsou popsané opravdu dobře a samotný děj je velmi zajímavý.Kniha má jedinečnou vlastnost přesvědčit člověka o tom,jak špatné a na nic je pít alkohol až příliš.Rozhodně doporučuji!

jasmína
16.12.2015 5 z 5

Kniha mi přišla do rukou ve správné chvíli, žád
né nadpřirozeno se naštěstí nekonalo a problémy s alkoholem byly výborně popsané.

Mně se příběh líbil a po drsné norské detektivce relaxační noční četba.

bookcase
15.12.2015 4 z 5

K zamyšlení. Kam může vést náklonnost k alkoholu, kterou si nechceme přiznat?

Štítky knihy

alkoholismus

Autorovy knížky

Ann Leary
americká
2015  65%Kamarádky z mokré čtvrti

Kniha Kamarádky z mokré čtvrti je v

Právě čtených2x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst31x
Chci si koupit1x