K porodu bez obav

K porodu bez obav https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333163/mid_k-porodu-bez-obav-vBk-333163.png 4 35 13

Příchod nového človíčka na svět je bezpochyby nádherný okamžik. Někdy však těhotenství a blížící se porod – jakkoli jsou pro život ženy přirozené – mohou v nastávající mamince vyvolat nejistotu a obavy. Dokážu vše, co se ode mě očekává? Zvládnu porodní bolesti? Budu vědět, co mám dělat? Autorka, zkušená porodní asistentka, vás může podobných obav zbavit. Společně projdete fyzickými a psychickými změnami provázejícími vaše těhotenství. Prozradí, co vás čeká v těhotenské poradně a co se skrývá za pojmy a zkratkami v těhotenské průkazce. Doporučí vhodné cviky a jejich sestavy, které vám období očekávání i porod sám pomohou usnadnit. Osvojíte si účinné relaxační a dechové techniky. Projdete si jednotlivými porodními dobami a autorka vám vyloží svůj názor na výhody i nevýhody jednotlivých způsobů porodů. Pomůže vám také připravit se na další změny – v období šestinedělí. Tato kniha vám zkrátka poradí, co můžete sama udělat pro to, aby příchod vašeho děťátka na svět byl co nejsnadnější. Po jejím přečtení se porodu přestanete bát. Začnete se těšit…... celý text

Přidat komentář

EliskaD
12.02.2022 5 z 5

Věcné, stručné, praktické. Žádné ezo bláboly. Naprosto mi tato kniha stačí a pokud mě něco zajímá více, dohledám na internetu.

Guepp
21.10.2021 4 z 5

Podobné knihy mají tu super schopnost, že Vás uklidní, protože dodají adekvátní množství informací, které potřebujete vědět. A také Vás inspirují k dalšímu hledání odpovědí například u gynekologa nebo v těhu poradně. Rozhodně Vám přesně nepopíšou, co a jak budete cítit, to je subjektivní, ale vyzbrojí Vás informacemi.
Zde podáno v útlé knížečce.


Ophelie
19.07.2021 4 z 5

Super knížka pro nastávající maminky, stručný a jasný přehled všeho kolem těhotenství a porodu. Pokud by však maminky chtěly podrobnější informace, je potřeba sáhnout po jiné literatuře. Ale jako takový základ stručných a jasných informací lze knihu určitě doporučit.

RHorse
08.03.2021 5 z 5

četla jsem aktuálnější verzi, z roku 2017. Jsem spokojená, jasně, stručně popsáno vše, co žena potřebuje vědět.

sheldon8410
26.05.2020 5 z 5

Stručné a jasné shrnutí informací, které by měla vědět každá žena před porodem. Navíc z českého prostředí, takže všechny informace jsou aktuální. Jsem ráda, že jsem na tuhle knížku v knihovně narazila.

petshop
24.01.2020 4 z 5

No bez obav to nebude. Než jsem si knihu přečetla, věděla jsem, že porod bude bolet a asi hodně, ale po přečtení vznikl dojem, že to bude mnohem mnohem víc než hodně :-) Takže obavy spíše narostly. Každopádně knížka stručná, ale výstižná. Více číst nebudu, poněvadž jak už bylo zmíněno, někdy je lepší toho zase tolik nevědět.

Dela90
22.11.2019 5 z 5

Velice zajímavá kniha, která mi i hodně dala. Uvidíme, jak to bude v praxi.

lenkaBajza
03.07.2019 5 z 5

Jediná kniha o těhotenství, krerá je z toho kvanta normální. A že jsem jich jako knihovnice prolistovala dost!
Źádné socialistické kecy, obrázky a rady. Tady je vše stručné,aktualní-moderní a hlavně reálné!
Bylo super číst tak tenkou knížku se všemi otázkami☺️

gudaska
14.06.2019 5 z 5

Stručně napsané, ale myslím, že je vystižené vše, co potřebuje nastávající matka vědět ;)

AnnL
09.09.2018 4 z 5

Stejně mám z porodu obavu, ale kniha velice dobře napsaná ;)

Veggi
10.07.2018 5 z 5

Za mě skvělá knížka. Nejde příliš do podrobna, ale jsou tam všechny důležité informace. Mě velice pomohla!

BarčaK
20.08.2017 5 z 5

Pro mě přínosné čtení... Navíc dobře napsané, stylem, který se mi líbil a vyhovoval mi. Takže zasloužených 5 hvězdiček :) Říká se, že čím víc toho člověk o porodu ví, tím víc se bojí. Asi to tak bude... Řekla bych, že je ideální si přečíst jednu knihu a na ostatní nehledět! Z jedné knihy si člověk vytvoří nějaký obraz, představu a té se drží... A já jsem prostě klidnější, když vím, do čeho jdu, ať už se to týká čehokoli. A že se stejně může stát něco jinak, než je psáno? Že se mohou objevit nejrůznější komplikace...? To už tak prostě bývá... ať už se to týká čehokoli. Rodím v říjnu a pro mě je teď nejdůležitější ten pocit, se kterým pojedu do porodnice... ten prvotní... a v tom mě kniha opravdu nakopla :)

Atisa
22.07.2017 3 z 5

Kniha je to informačně nabitá, v některých věcech i přínosná. Ale musím dát tři hvězdičky, protože název mi k této knize vůbec nesedí. Po přečtení pár kapitol jsem právě ony obavy dostala, ačkoli jsem je předtím neměla. Autorka zastává názor, že žena by měla vědět, co je všechno potřeba a co se může stát. Jenže na mě kniha působila tak, že když nebudu dělat to a to a to, tak se mi stane to a to a to. Já jsem spíš zastáncem toho, raději příliš nevědět, co se všechno může stát, jinak se člověk zbytečně stresuje.

Štítky knihy

těhotenství porod

Autorovy knížky

Blanka Čermáková
česká, 1958
2017  84%K porodu bez obav

Kniha K porodu bez obav je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x