K porodu bez obav

K porodu bez obav https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131922/k-porodu-bez-obav-131922.jpg 4 35 13

Příchod nového človíčka na svět je bezpochyby nádherný okamžik. Někdy však těhotenství a blížící se porod – jakkoli jsou pro život ženy přirozené – mohou v nastávající mamince vyvolat nejistotu a obavy. Dokážu vše, co se ode mě očekává? Zvládnu porodní bolesti? Budu vědět, co mám dělat? Autorka, zkušená porodní asistentka, vás může podobných obav zbavit. Společně projdete fyzickými a psychickými změnami provázejícími vaše těhotenství. Prozradí, co vás čeká v těhotenské poradně a co se skrývá za pojmy a zkratkami v těhotenské průkazce. Doporučí vhodné cviky a jejich sestavy, které vám období očekávání i porod sám pomohou usnadnit. Osvojíte si účinné relaxační a dechové techniky. Projdete si jednotlivými porodními dobami a autorka vám vyloží svůj názor na výhody i nevýhody jednotlivých způsobů porodů. Pomůže vám také připravit se na další změny – v období šestinedělí.... celý text

Přidat komentář

EliskaD
12.02.2022 5 z 5

Věcné, stručné, praktické. Žádné ezo bláboly. Naprosto mi tato kniha stačí a pokud mě něco zajímá více, dohledám na internetu.

Guepp
21.10.2021 4 z 5

Podobné knihy mají tu super schopnost, že Vás uklidní, protože dodají adekvátní množství informací, které potřebujete vědět. A také Vás inspirují k dalšímu hledání odpovědí například u gynekologa nebo v těhu poradně. Rozhodně Vám přesně nepopíšou, co a jak budete cítit, to je subjektivní, ale vyzbrojí Vás informacemi.
Zde podáno v útlé knížečce.


Ophelie
19.07.2021 4 z 5

Super knížka pro nastávající maminky, stručný a jasný přehled všeho kolem těhotenství a porodu. Pokud by však maminky chtěly podrobnější informace, je potřeba sáhnout po jiné literatuře. Ale jako takový základ stručných a jasných informací lze knihu určitě doporučit.

RHorse
08.03.2021 5 z 5

četla jsem aktuálnější verzi, z roku 2017. Jsem spokojená, jasně, stručně popsáno vše, co žena potřebuje vědět.

sheldon8410
26.05.2020 5 z 5

Stručné a jasné shrnutí informací, které by měla vědět každá žena před porodem. Navíc z českého prostředí, takže všechny informace jsou aktuální. Jsem ráda, že jsem na tuhle knížku v knihovně narazila.

petshop
24.01.2020 4 z 5

No bez obav to nebude. Než jsem si knihu přečetla, věděla jsem, že porod bude bolet a asi hodně, ale po přečtení vznikl dojem, že to bude mnohem mnohem víc než hodně :-) Takže obavy spíše narostly. Každopádně knížka stručná, ale výstižná. Více číst nebudu, poněvadž jak už bylo zmíněno, někdy je lepší toho zase tolik nevědět.

Dela90
22.11.2019 5 z 5

Velice zajímavá kniha, která mi i hodně dala. Uvidíme, jak to bude v praxi.

lenkaBajza
03.07.2019 5 z 5

Jediná kniha o těhotenství, krerá je z toho kvanta normální. A že jsem jich jako knihovnice prolistovala dost!
Źádné socialistické kecy, obrázky a rady. Tady je vše stručné,aktualní-moderní a hlavně reálné!
Bylo super číst tak tenkou knížku se všemi otázkami☺️

gudaska
14.06.2019 5 z 5

Stručně napsané, ale myslím, že je vystižené vše, co potřebuje nastávající matka vědět ;)

AnnL
09.09.2018 4 z 5

Stejně mám z porodu obavu, ale kniha velice dobře napsaná ;)

Veggi
10.07.2018 5 z 5

Za mě skvělá knížka. Nejde příliš do podrobna, ale jsou tam všechny důležité informace. Mě velice pomohla!

BarčaK
20.08.2017 5 z 5

Pro mě přínosné čtení... Navíc dobře napsané, stylem, který se mi líbil a vyhovoval mi. Takže zasloužených 5 hvězdiček :) Říká se, že čím víc toho člověk o porodu ví, tím víc se bojí. Asi to tak bude... Řekla bych, že je ideální si přečíst jednu knihu a na ostatní nehledět! Z jedné knihy si člověk vytvoří nějaký obraz, představu a té se drží... A já jsem prostě klidnější, když vím, do čeho jdu, ať už se to týká čehokoli. A že se stejně může stát něco jinak, než je psáno? Že se mohou objevit nejrůznější komplikace...? To už tak prostě bývá... ať už se to týká čehokoli. Rodím v říjnu a pro mě je teď nejdůležitější ten pocit, se kterým pojedu do porodnice... ten prvotní... a v tom mě kniha opravdu nakopla :)

Atisa
22.07.2017 3 z 5

Kniha je to informačně nabitá, v některých věcech i přínosná. Ale musím dát tři hvězdičky, protože název mi k této knize vůbec nesedí. Po přečtení pár kapitol jsem právě ony obavy dostala, ačkoli jsem je předtím neměla. Autorka zastává názor, že žena by měla vědět, co je všechno potřeba a co se může stát. Jenže na mě kniha působila tak, že když nebudu dělat to a to a to, tak se mi stane to a to a to. Já jsem spíš zastáncem toho, raději příliš nevědět, co se všechno může stát, jinak se člověk zbytečně stresuje.

Štítky knihy

těhotenství porod

Autorovy knížky

Blanka Čermáková
česká, 1958
2017  84%K porodu bez obav

Kniha K porodu bez obav je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x