K láske slová netreba

K láske slová netreba https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509556/bmid_k-laske-slova-netreba-49r-509556.jpg 4 13 5

Hana a Martin sú z úplne odlišných svetov. Zatiaľ čo on vlastní úspešnú odevnú spoločnosť, ona je obyčajným dievčaťom z lazov. Úsmevná náhoda zariadi, že sa ich osudy spoja a z Hany sa stane Martinova asistentka. Od začiatku majú k sebe blízko, no ani jeden si to nechce pripustiť. Oči však povedia viac než slová a ich vzájomné pohľady plné lásky veľa zmenia. Oboch sužujú tiene minulosti, spod ktorých sa dokážu vymaniť jedine so vzájomnou pomocou. Čo sa však stane, ak sa vďaka ich vzťahu vynoria na povrch rodinné konflikty? Bude im dopriate prežiť osudovú lásku? Romantikou nabitý príbeh plný humorných sitácií vás zaručene chytí za srdcia.... celý text

Přidat komentář

januska82
16.09.2023 3 z 5

Mňa kniha dosť sklamala. Mala som veľmi často, minimálne v prvej polovici knihy, pocit deja vu.... Akoby som knihu už čítala.... Ibaže nečítala, ale pozerala seriál - telenovelu, ktorej kniha je skoro kópia.
Samozrejme, keby telenovelu nevidím, určite by som mala na knihu aj iný názor, pozitívnejší.... Ale bohužiaľ, momentálne to tak nie je.

Mon.CouCou
02.08.2023 5 z 5

(SPOILER)

Díky IG jsem objevila knihu K láske slová netreba od autorky Mishell Debnárové.
Líbil se mi nápad na knihu-inspirace z tureckých telenovel. Od autorky jsem se dozvěděla, že kniha vyjde i v češtině, a tak se máte na co těšit :-)

Hanka je mladá a talentovaná absolventka. Žije s tetou v Bratislavě, obklopena úžasnými kamarádky, avšak bez práce. Ve vzduchu tak visí hrozba návratu na venkov k přísným rodičům. Tomuto osudu se brání.
Náhoda jí přivedla do života Martina. Absolutní kontrast. Bezcitný robot bez emocí, majitel módní firmy. Setkání bylo tuze jako z telenovely. Rtěnkou mu na auto nedopsala nápis "Parkuješ ako debi" a ano, pan dokonalý seděl uvnitř luxusního vozu. Lidským způsobem s Hanou souzníme, klaustrofobie i zákaz se rychle zamilovat bezvadně dokreslil bystrou hrdinku s ostrým jazykem, ale srdcem na pravém místě. Navíc, brzy představuje i další své přednosti. Plynulá turečtina mě překvapila, ale když víme, odkud jde inspirace, tak jsem i návštěvu Istanbulu chápala. Však Turecko je nádherná země.
Pak přichází démoni z minulosti a my nastupujeme do kolotoče napětí, emocí a hlavně té pravé lásky.
Hana si svoji laskavou povahou získává nejen čtenáře, ale hlavně alfa samce Martina.

Tuto krásnou oddechovou knihu bych doporučila každému, kdo chce ve svém těle probudit všechny romantické buňky a nebaví ho sledovat televize. Autorka píše krásně a láskou se vážně zahřejete.

Ukázka:
Je to ten rúž, ktorým si mi popísala auto, že? schuti som sa zasmial. Hana mi venovala spokojný úsmev. Netušil som, čo si to na mňa prichystala, no zmocnil sa ma pocit, že ma rozbaľovanie týchto balíčkov bude nesmierne baviť.

Presne ten, v očiach sa jej zaleskli slzy dojatia. Pobozkal som ju a zahľadel sa na balíček s číslom dva.

Vreckový slovensko-turecký slovník? nahlas som sa rozosmial po otvorení maličkej škatuľky s dvojkou napísanou na jej vrchu.

Pamätáš..?


LuciePro
31.07.2023 odpad!

Obávám se, že autorka by se měla nad sebou hodně zamyslet a uvědomit si,že si tímhle škodí jen sobě. Chápu že autoři někde musí brát inspiraci na knihy ale tohle není jen inspirace ale kopie seriálu. Rtěnka na auto, žluté šaty s ramínky a volanky,fobie z uzavřených prostor, bydlení u tety,kamarádka celá v černým, přišel o bratra atd... Doufám,že se autorka nad sebou zamysli. Jestli chcete vědět kde beru tuhle drzost koukněte na seriál Láska klepe na dveře. Mimochodem i tamhle věta padne v knize. Ano autorka neco pozměnila ale ne dost aby to člověka nenapadlo. Přeji autorce štěstí ve psaní ale doufám,že tohle už nikdy neudělá

Jurajovamaka
29.07.2023 5 z 5

Hana a Martin pochádzajú z úplne odlišných svetov. Stretnú sa na parkovisku, na ktorom mu ona na auto píše, že je DEB...pretože úplne zle zaparkoval...
Martin vlastní úspešnú odevnú spoločnosť, ona je obyčajným dievčaťom z lazov. Rodičia vlastnia malé hospodárstvo a chcú, aby Hana na ňom pravovala, ONA však má iné plány...túži žiť v meste a byť za dámu...
Úsmevná náhoda zariadi, že sa ich osudy nakoniec spoja a z Hany sa stane Martinova asistentka.
Od začiatku majú k sebe blízko, no ani jeden z nich si to nechce pripustiť. Oči však povedia viac, než slová a ich vzájomné pohľady plné lásky veľa zmenia...
Ako to nakoniec s ich vzťahom dopadne? To Vám však už neprezradím...začítajte sa do tejto NOVINKY od nádejnej mladej slovenskej autorky...
Príbeh plný napätia a romantiky...oddychovka stvorená k peknej letnej dovolenke...
ODPORÚČAM a teším sa na ďalšie dielka od autorky

adelka_books
03.07.2023 5 z 5

Moje romantické ja práve dostalo tú najkrajšiu dávku lásky. Mám chuť tancovať, smiať sa a užívať si krásne momenty života, ktoré nám boli dané. Pretože stoja za to. Áno, viem, že keby čítali tieto úvodné riadky moji najbližší, pravdepodobne by teraz nesúhlasne krútili hlavou. Poznajú ma až príliš dobre a možno im to teraz tak celkom nedáva zmysel. Kiežby som mala schopnosť ich aspoň na chvíľu zobrať nahliadnuť do môjho vnútra, aby videli to množstvo pozitívnych emócií, ktoré sa zo mňa snažia vytrisknúť ako gejzír. A to len preto, že aj napriek zlej skúsenosti verím v pravú lásku. Veď láska je tak krásny cit, žeby bola škoda na ňu zanevrieť. Posielam každému svoj kúsok lásky .
V mojich najbláznivejších predstavách niekedy zablúdim do inej krajiny, kde spoznám šarmantného muža, pri ktorom sa mi šialene rozbúcha srdce a rozklepú kolená. Osud nás nejakou úsmevnou príhodou spojí dokopy. A časom z toho vznikne láska ako z telenovely. Je to trochu nereálne, ale mne je to fuk. Zbožňujem telenovely. A niečím podobným je aj kniha K láske slová netreba, len je to dané na papieri.
Hana je obyčajné dievča z lazov, ktoré má svojho domu plné zuby. Mala veľmi prísnych rodičov. Odišla študovať do Bratislavy. Býva u tety so svojimi kamarátkami. Po štúdiu na vysokej škole si nevedela nájsť prácu. Vrátiť sa domov nemieni. Jedného dňa úsmevnou náhodou príde k práci asistentky v známej odevnej spoločnosti. Hana je krásna, mladá a priateľská žena, ktorá okolo seba rozdáva dobrú energiu a úsmevy. No nesie si z detstva traumy a nočné mory, ktoré jej nedajú pokoj ani v dospelosti. Má klaustrofóbiu. Nemá šťastie v láske a dala si záväzok, že sa nesmie rýchlo zamilovať. Všetko sa zmení, keď spozná muža, z ktorého sa jej srdce rozbúcha, hoci si to nechce priznať. Mala po svojom boku kamarátky ako sa patrí. Veľmi som si ich aj Hanu obľúbila, aj teta Alana bola skvelá. Hana vedela vycítiť, akí sú ľudia vo vnútri a zmeniť ich pohľad na svet svojim. Bola bystrá, inteligentná a vzdelaná.
Martin je riaditeľom módnej návrhárskej firmy. Nevrlý robot a vorkoholik, ktorý nemá žiadne emócie. Spočiatku mi nebol veľmi sympatický, hlavne svojím správaním. Výzorom ma priťahoval. Tušila som, že sa svojou maskou nedostupnosti sa skrýva niečo viac a mala som pravdu. V detstve si prešiel vecami, ktoré z neho spravili človeka, akým je teraz. Bolo mi nesmierne ľúto, že aj napriek bohatstvu a známemu menu je to smutný človek bez emócií. Bol pod veľkým tlakom svojej matky, ktorá mi vôbec nebola sympatická. Veľmi ma potešilo, keď sa nepatrnými malými krokmi menil na človeka s emóciami. Postupne som sa doňho dokázala zamilovať. Bol úžasný ako muž z telenovely. Pozorný a plný prekvapení.
Romantická linka, ách, bolo to medzi hlavnými postavami krásne ako z filmu. Rozplývala som sa nad ich postupným zamilovaním ako čokoláda. Hana z Martina urobila lepšieho človeka a on jej zase pomohol prekonať jej fóbie. Skvelo to medzi nimi iskrilo. Prekonali spolu mnohé prekážky. Nahlas som sa smiala na ich vtipných momentoch.
Nesmiem zabudnúť spomenúť ani ich kolegov z firmy, ktorých som si rad za radom obľúbila. Každý bol iný a originálny. Jedna modelka mi však pekne liezla na nervy.
Navštívili sme jednu krásnu destináciu, ktorú autorka opísala tak vierohodne, že som mala pocit, že sa tam práve nachádzam.
K láske slová netreba hovorí o tom, že oči nám povedia viac ako slová. Mali by sme sa teda viac pozerať ľuďom do očí, možno sa vyhneme v živote aj zlým ľuďom.
Kniha by sa mohla páčiť hlavne tým, čo majú radi romantiku.
Mne sa to veľmi páčilo a nevadil mi ani autorkin zámer so slovenskou telenovelou.
Ďakujem samotnej autorke za výhru a teším sa na jej ďalšiu tvorbu.

Štítky knihy

láska konflikty

Autorovy další knížky

2023  72%K láske slová netreba
2024  0%Len kúsok od nenávisti

Kniha K láske slová netreba je v

Přečtených14x
Knihotéce60x
Chystám se číst16x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x