K čertu s rodinou

K čertu s rodinou https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503635/bmid_k-certu-s-rodinou-iEh-503635.jpg 3 2 2

V posledních měsících jste zde měli možnost přečíst si některý z dopisů, adresovaných zkušeným ďáblem Quellem nováčkovi v čertovském řemesle Malthusovi. Jejich skutečný autor, kanadský spisovatel Kennedy Hall, jsa inspirován nadčasovou knížkou C. S. Lewise Rady zkušeného ďábla, využil nedávno zinscenované Operace C-19 k přiblížení aktualizované metodiky pekla, odpovídající mentálnímu rozpoložení člověka soudobé postkřestanské éry. Učinil tak na příkladu obyčejné rodiny, s níž se mnozí z nás dovedou snadno identifikovat. Je možné, že některý z dopisů, zde na webu publikovaných, vnesl do duší čtenářů více duchovní skepse, než tolik potřebné naděje. To se občas stává, čteme-li jen určitou pasáž daného literárního díla.... celý text

Literatura světová Rodina
Vydáno: , AMDG
Originální název:

Family Be Damned , 2020


více info...

Přidat komentář

Cinik
20.11.2022 4 z 5

V komentáři jiného "pokračování" Rad zkušeného ďábla - E-mailů z pekla od Jima Foresta jsem napsal: "Rady zkušeného ďábla jsou geniální kniha geniálního autora. Forst není geniální." Totéž musím zopakovat i zde.

Oproti e-mailům z pekla je ovšem třeba vyzdvihnout, že tato kniha zůstává v hranicích katolické víry a morálky a tudíž se s ní katolík může ztotožnit. Číst se to určitě dá, co do poučnosti a myšlenkového rámce jde o dílo přínosné.

Předhodnotiltelce "Knihy nad zlato" bych vzkázal, že vyčítat knize katolického autora, která se zabývá otázkami víry a morálky, že se v ní ty stěžejní zásady katolické víry a morálky skutečně nachází, je poněkud podivné. (I když na druhé straně chápu, že v časech, kdy před nepoučenou veřejností katolickou víru reprezentují slátaniny pseudokatolického kněze prof. Halíka, to může být pro ni šokem.)

Knihy_nad_zlato
13.10.2022 1 z 5

Asi takhle, chtělo by to na téhle knize upozornění, že obsahuje:
- přesvědčení, že každá žena chce víc děti než kariéru
- přesvědčení, že žena patří do domácnosti a muž ji má živit
- tradiční rodinu - je tu hate na lgbt
- názor, že pokud nechodíte do kostela a ke svátostem, jste špatní
- přesvědčení, že mít sex pro potěšení, ale ne pro plození děti je špatně
- pár dalších názorů shodujících se s názory fanatických křesťanů
- perličkou na závěr knihy: přesvědčení, že fantasy knihy jsou špatné

A můj závěr? Četlo by se to hezky, nebýt těch příšerných věcí, které to člověku vyloženě vnucuje. Pro fanatického křesťana výborný, pro kohokoliv jinýho asi děs a hrůza.


Štítky knihy

satira

Autorovy knížky

Kennedy Hall
kanadská
2022  50%K čertu s rodinou