Julius Winsome

Julius Winsome https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113425/julius-winsome-113425.png 4 16 6

Julius Winsome žije sám v chatě v lesích státu Maine, společnost mu dělají jen knihy a jeho milovaný pes Hobbes. Jednoho chladného zimního odpoledne najde Julius svého psa umírat ve sněhu. Ukáže se, že ho někdo z velice krátké vzdálenosti postřelil. Brzy Winsome přijde na to, že Hobbesova smrt nebyla jen pouhá nehoda, a zničený žalem a zoufalou touhou po spravedlnosti se vydává vraha hledat, aby nakonec zjistil, jak lehce dokáže násilí přemoci život…... celý text

Přidat komentář

Palivo
07.02.2022 4 z 5

Bom dia.

Julius žije v chatě a má čokla, ale toho čokla někdo zastřelí a to kámo nechceš. Se střílením psů kategoricky nesouhlasím, ale souhlasím s tím, aby někdo střílel pejskaře, kteří mi před barákem pořád nechávají bobky a já do nich pořád šlapu. Bohužel, kvůli Gretě teď celá planeta řeší maličkosti místo toho, abych na chodníku neměl hovna. Ano, milý příteli, můžeš říct - proč do toho pořád šlapeš, milý Palivo s obrovským,snad největším penisem jaký jsem kdy viděla, a na toto můžu jednoduše odpovědět: Co je ti do toho bro? Seš očkovanej nebo chceš tečku?

To jsem ale zaběhl do technikálií. Takže tomu Juliojoovi zastřelej psa a Julius na to má dost nečekanou reakci. Stane se z něj seriálový vrah! Vocuď pocuď, pá, vezme pušku a de na lov. Do toho se tam řeší nějaký fofry s jednou bábou a jeho otcem, takže kromě střílení dojde i na emoce. Knížka byla dobrá, svižná a levná, takže bych hodnotil 10/10, ale úplný konec mě moc nenadchnul a proto musím ubrat přesně 2,14762 bodů, takže naschle.

rottwy
13.12.2020 5 z 5

Opravdu krásný příběh, zvláště pokud jste jako já vášnivý pejskař.
,,Psi žijí krátce a silně vnímají každou prožitou chvilku. Žerou celým svým srdcem, hrají si celým svým srdcem, spí celým svým srdcem. Psi znají jen věrnost a v ní najdou smysl života.”
,,Hobbes byl můj přítel a já ho miloval. Nic víc.”


MartinaP
27.04.2014 4 z 5

Krásná kniha, silný příběh. Doporučuji.

RADOST
04.02.2013 4 z 5

Je rozdíl žít v samotě z vlastního rozhodnutí nebo zásahem někoho neznámého. Milovaná samota se pak stane nesnesitelnou a Julius Winsome volí svérázné řešení. Čtvrtou hvězdičku dávám za styl, za jazykově bohaté a výstižné popisy, za vylíčení lásky ke knihám a v neposlední řadě i za překlad Renaty Dlouhé.

puml
01.12.2012 3 z 5

Není to špatná kniha a i příběh se mi líbil. Uzavřený svět neproputsných mainských lesů, dům plný starých knih a jeho osamělý obyvatel libující si ve zbraních a shakespearovské angličtině. Co bych ale vytknul, byl předvídatelný děj, který zvlášt ke konci působil hodně vykonstruovaně a samotný závěr mi přišel jako ukázka literárního kýče. I přes svůj nevelký rozsah (150 stránek) působila novela dost rozvlekle. Donovan je pro mě silný především v povídkách, které vřele doporučuji - vyšly pod názvem Za irských nocí u stejného nakladatele jako Julius Winsome. Celkově bych řekl, že by to byla skvělá povídka, ale jako novela je to jen za silnější 3*.

Boboking
18.06.2012 5 z 5

Skutečně výjimečný příběh o výjimečném lidském charakteru. Osamělý muž, vyrůstající na samotě v lesích Maine, jen on a jeho tři tisíce knih. A jeho sociální odloučenost má vliv na jeho jedinečný pohled na právo a spravedlnost.

Štítky knihy

psi irská literatura USA (Spojené státy americké) lesy pomsta samota člověk a pes

Autorovy další knížky

Gerard Donovan
irská, 1959
2012  75%Julius Winsome
2011  80%Za irských nocí